Vossenjacht!

Vanuit de Jongerenraad kwam het idee om weer eens een vossenjacht te organiseren. Zij vonden dit, toen ze vroeger klein waren, namelijk ook erg leuk! De jongerenraad is op zoek gegaan naar enthousiaste ‘vossen’ die mee wilden doen en die waren snel gevonden. Niet alleen jongeren meldden zich hiervoor aan, maar ook een van de ouders!

 

Op dinsdag 22 mei was het dan zover. In vier groepjes zijn de kinderen op weg gegaan naar het centrum van Dordrecht om zo tussen het winkelend publiek de Singelvossen er uit te pikken. De ene vos viel meer op als de andere, maar dat maakte juist dat de kinderen goed moesten opletten om als groepje de vossen te vinden. De kinderen zijn verschillende vossen tegengekomen; clowns, twee bootsmannen, een Franse studente, een moeder met kind, twee vrouwen die heel goed konden vechten, een bijzondere hond, een geheim agent, een oude man lezend in zijn krant en twee soldaten!

 

Als de kinderen een vos hadden gespot, riepen zij “Ringel de bingel, zijn jullie ook van De Singel?” De kinderen moesten vervolgens bij iedere vos een passende opdracht doen. Als zij de opdracht goed hadden uitgevoerd kregen ze een letter. Uiteindelijk moesten de kinderen met al deze letters een woord vormen en dat woord was ‘Brievenbus’. Tegelijk was dit een hint voor de plaats waar uiteindelijk voor iedereen een prijs was verstopt. De brievenbus van groep Volkerak mag vaker zulke lekkere post ontvangen! 😉

 

Al met al hebben zowel de kinderen als de vossen genoten van een fijne, gezellige en ontspannen middag!

 

 • Vossenjacht16

  Vossenjacht12
  Vossenjacht10
  Vossenjacht9
 • Vossenjacht8
  Vossenjacht7
  Vossenjacht6
  Vossenjacht5
 • Vossenjacht4
  Vossenjacht3
  Vossenjacht2
  Vossenjacht1