Uitstapje catechisatie: ontsnappen uit de escaperoom!

Als christelijk internaat wil De Singel de tieners wat ‘Christelijke bagage’ meegeven. Zo’n twee keer per maand komen de jongeren daarom bij elkaar in de Keet om onder leiding van Dorothea samen allerlei thema’s te bespreken. Dit jaar is de catechisatiegroep bezig om de verschillen op te zoeken tussen het christendom en andere religies zoals het jodendom, het hindoeïsme, de islam en het boeddhisme. Er komen hier heel wat vragen naar boven borrelen, waarover vervolgens van gedachten gewisseld wordt.

 

Met de catechisatiegroep wordt er zo nu en dan een uitstapje georganiseerd, zo ook afgelopen week. Via via was Dorothea namelijk in contact gekomen met Stichting Operatie en Mobilisatie. Dit is een stichting die over heel de wereld het evangelie willen verspreiden en daarbij ook veel mensen, zowel jong als oud, willen activeren om daar ook actief mee bezig te zijn.

 

De stichting vaart momenteel met een passagiersboot de rivieren in Europa af om zo verschillende plaatsen te bezoeken en de mensen te activeren om het evangelie te verspreiden. Van 17 tot en met 28 januari lag de boot in Dordrecht en met zo’n zeventig bemanningsleden vanuit heel de wereld was er de nodige was aan boord. Vanuit Internaat De Singel heeft onze medewerkster Tally van de linnenkamer wat extra was gewassen, uitgeslagen en gevouwen. Top Tally!

 

Toen de was op het internaat werd gebracht kwam Dorothea in gesprek met de leider van de stichting en hij vertelde dat er een heuse escaperoom aan boord van de boot was. Op donderdag 25 januari heeft Door samen met de jongeren van de catechisatiegroep een bezoekje gebracht aan de boot en hier hebben zij zich laten verrassen in deze escaperoom. Dat was een erg leuke en leerzame activiteit. Na wat opdrachten, het ontcijferen van codes en geblinddoekt met een ijzeren staaf een parcours te hebben gevolgd was de escaperoom voltooid. Er wordt teruggekeken op een geslaagd uitstapje!