Thema ‘Liefde en Vrede voor jou’

Het Kerstthema vanuit onze Godsdienstige Commissie van dit jaar is ‘Liefde en Vrede voor jou’.

 

“Met Kerst vieren we de verjaardag van Jezus, die ons vrede en liefde bracht. Met die vrede werd niet bedoeld de pauze tussen twee oorlogen, maar de vrede in onszelf. Als je vrede hebt in je hart zal je een ander mens geen kwaad doen of van het leven beroven.”

 

In de hal bij de receptie hebben de leden van de Godsdienstige Commissie een grote duif geplaatst, de duif is namelijk een christelijk symbool voor vrede. Dit komt overigens van het verhaal van Noach, waar de duif een olijfblad terug naar de ark bracht.

 

Onder de duif stond een mandje met daarin veertjes, waarop iedereen mocht opschrijven wat liefde en vrede voor hem of haar persoonlijk is. Deze veertjes mochten vervolgens op de duif geplakt worden. Dat leverde mooie en leuke reacties op zoals; ”vreugde in je hart”, “tevreden zijn met wat je hebt”, ”goede gezondheid” en “geluk en gezelligheid”. Veel kinderen moesten bij liefde denken aan papa en mama, maar ook aan konijnen, paarden of de hond waar ze gek op zijn. Een meisje dacht bij liefde aan een jongen in de klas waar ze verliefd op is. De reacties die op de veertjes waren geschreven, leverden in de hal een mooi versierde duif op.

 

  • sdr

    sdr
    dav