Spaanse sferen tijdens de gezinsdag van De Singel

Vrijdag 8 april was het weer tijd voor de jaarlijkse gezinsdag van schippersinternaat De Singel. Tijdens dit feestelijke evenement, dat inmiddels een echte traditie op ons internaat is geworden, organiseren we altijd leuke activiteiten voor alle kinderen, ouders en medewerkers van het internaat. Ook staat de gezinsdag ieder jaar in het teken van een thema, dit jaar was dat ‘Viva España!’.

 

De activiteiten vonden dit jaar plaats op het achterplein van De Singel, waar onder andere een ritje gemaakt kon worden op een ‘echte’ stier. Ook is er een voetbalcompetitie geweest tussen twee Spaanse teams en is er later op de middag een workshop ‘flamenco dansen’ gevolgd, onder leiding van een echte flamencodanseres!

 

Uiteraard hebben we deze dag ook genoten van de Spaanse keuken. Er was bijvoorbeeld een masterclass paella maken, waarbij twee groepen de beste paella probeerden te maken. De winnaar kreeg ‘de gouden pollepel’ uitgereikt, waarna iedereen gezellig aan lange tafels van de gemaakte paella kon genieten. Daarnaast waren er ook nog allerlei tapas, die door de kinderen van de verschillende groepen op het internaat zijn gemaakt. Verder was er nog een kraampje met heerlijke churros op het plein.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige gezinsdag en hebben al weer zin in de eerstvolgende editie, het organisatiecomité heeft nu al allerlei leuke ideeën!

 

 • DSC_0246

  DSC_0217
  Website2
  Website1
 • _MG_3780
  _MG_3816
  _MG_3856
  _MG_3896