Recreatie

Binnen
We hebben de beschikking over een aparte recreatieruimte, beter bekend als ‘de Keet’. In deze ruimte worden allerlei leuke knutselactiviteiten georganiseerd en daarnaast kan er gebouwd en getimmerd worden. Voor elk kind is er wel iets leuks te verzinnen om creatief bezig te zijn. Hier staan ook een poolbiljart, een voetbalspel en een tafeltennistafel. Kortom; voor elk kind wat wils!

Internaat De Singel heeft ook een gymzaal. Hier worden allerlei activiteiten, zoals gymnastiek, voetballen, dansen, boksen, apenkooien en bijvoorbeeld een disco georganiseerd. Verder kunnen de kinderen gebruik maken van de muziekkamer en is er op iedere groep een computer en internet beschikbaar.

 

Buiten
Het grote speelterrein van Internaat De Singel biedt vele mogelijkheden. Zo hebben we een echt ‘vaarwatercomplex’, compleet met sluizen en kranen, wat het kind de mogelijkheid biedt zich kapitein van een eigen schip te voelen. Daarnaast is er een voetbalkooi en zijn er vele speeltoestellen waaronder een klim- en klauterschip op het voorplein. Kinderen hebben alle ruimte om bijvoorbeeld te kunnen fietsen, steppen, skelteren of skaten.

 

Extern
Naast de activiteiten op het internaat kan een kind ook lid worden van een (sport)club in de stad. Kinderen kunnen gebracht en gehaald worden door onze medewerkers met het busje van het internaat. Er wordt daarbij gewerkt met strippenkaarten. Vanuit het internaat worden tevens zwemlessen georganiseerd en kunnen kinderen hun fietsdiploma halen.

 

  • IMG_5838

    IMG_5852
    IMG_5867
    DSC08013