Lekker knutselen in de Keet!

In onze recreatieruimte, de Keet, was de afgelopen periode weer van alles te beleven!

 

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lees verder →

 

Er is gewerkt met het thema Kleurrijk in de Keet. Iedere dag kiest Door, onze recreatieleidster, een ding of dier uit wat daarmee te maken heeft. Onder andere de giraffe kwam aan de beurt! In de toneelkamer hebben we prachtige maskers gevonden van giraffes, dus de kinderen vonden zich een echte giraf! Hoe voelt het nu om altijd zo’n lange nek te hebben en om altijd zover te moeten bukken als je wilt eten of iets wilt makken van de grond? De kinderen hebben eerst mogen oefenen met elkaar om daarna een echt parcours te mogen afleggen waarbij de nek steeds recht moest blijven. Nou, dat was echt even opletten en elkaar goede aanwijzingen geven. Na zo intensief bezig geweest te zijn, mochten de kinderen lekker gaan smullen van een eigengemaakte giraffe van poffertjes, ontbijtkoek, kaas en worstjes. Heel simpel, maar het gaf een heel grappig effect!

 

Daarnaast hebben we ook weer allerlei leuke knutselwerkjes gemaakt. Zo zijn de kinderen onder andere aan de slag gegaan met het maken van een leuk zoutpotje, waar we zout, krijt en glazen potjes voor hebben gebruikt. Het zijn erg mooie potjes geworden!

 

Verder zijn we ook nog even indianen geweest. We hebben ons verkleed als indianen en hebben in onze eigen tipi gezeten. Er zijn allerlei opdrachten en spelletjes gedaan waarmee de kinderen konden laten zien dat ze échte indianen zijn, zoals speerwerpen, klimmen en klauteren en vissen. Voor indianen hoeven we dus eigenlijk helemaal niet ver op reis, we vinden ze namelijk gewoon bij de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht!