Kerstspel “Jezus wordt geboren”

Kerst spel “Jezus wordt geboren”

De Godsdienstige Commissie organiseerde op maandag 12 dec een kerstspel in de Keet.

Juf Dorothea had in de aankleding van de Keet de juiste kerstsfeer aangebracht en gezorgd voor een schitterend decor. Juf Yvonne en juf Tess hielpen mee om de kinderen in de juiste toneelkleding te verkleden.

Meneer Wiljo vertelde het Kerstverhaal, waarbij hij soms ook stiekem de tekst wat aanpaste en veranderde. De kinderen moesten ontdekken wat er niet klopte aan de tekst.

In de eerste opvoering van het toneelstuk speelde Thijs en Elize voor Jozef en Maria. Brain was de herbergier, Sander was de oude Simeon, Angela speelde de oude vrouw Hanna, Gwen en Cynthia de engeltjes. Juf Yvonne liep als schaap rond. Het acteren van de spelers was van hoog niveau. Het leek warempel wel een Kunstmin uitvoering.

Na de pauze met koek en limonade wilden de kinderen het nog een keer spelen, maar nu wisselden de rollen. Brain en Cynthia waren nu Jozef en Maria en ook de kinderen van groep E deden mee zoals Esmee, Daphne, Julia en Marina. Het werd ook nu weer een prachtige uitvoering.

Na afloop hadden de kinderen goed naar het verhaal geluisterd, want de Engel riep natuurlijk niet ‘Feyenoord wordt Kampioen’, maar ‘in Bethlehem is Jezus geboren’. Het land waar het zich afspeelde was Israël en niet België en het geboortedorp was niet Sliedrecht maar Bethlehem.

 • dsc00783

  dsc00776
  dsc00770
  dsc00761
 • dsc00751
  dsc00749
  dsc00742
  dsc00738
 • dsc00736