Het Internaat

Huisvesting

Op De Singel wonen de kinderen in horizontale groepen. Hiervoor is op De Singel heel bewust gekozen, omdat dit veel voordelen heeft. In een horizontale groep zitten kinderen van dezelfde leeftijdscategorie. De kinderen krijgen de begeleiding die bij een bepaalde leeftijd past en hebben veel aan elkaar; er is altijd wel een speelmaatje. Ook als het om praktische zaken gaat, zoals groepsuitjes, huiswerk, bedtijden, tv programma’s en dergelijke is het prettig om met horizontale groepen te werken.

 

We proberen de startgroep waarin de jonge nieuwe kinderen worden geplaatst klein te houden. Zo kunnen we de kinderen in deze nieuwe fase goed begeleiden en de aandacht geven waar zij behoefte aan hebben.

 

De groep met de jongste kinderen is gehuisvest in het hoofdgebouw. De andere drie groepen zijn gehuisvest in de herenhuizen achter het hoofdgebouw. Jongeren van 16 tot en met 18 jaar hebben de mogelijkheid om zelfstandig te leren wonen op de groep Begeleid Wonen (BW). Deze groep bevindt zich ook op het internaatsterrein.03-06-2013040600_p17s55i7ik1nuu24c1thu17hh16e81

De herenhuizen hebben een tuin met terras, waar in de zomer veel gebruik van wordt gemaakt. De tuinen grenzen aan het hoofdgebouw, zodat er een groot achterterrein is ontstaan. Op dit achterterrein bevinden zich het ‘vaarwater’, de recreatiekeet en de voetbalkooi. Daarnaast beschikken wij over een eigen gymzaal en een groot speelterrein.

 

 

 

 

Faciliteiten

Het eten wordt elke dag vers bereid in onze eigen keuken, waarbij het menu in overleg met de groepen wordt gemaakt.

 

In de linnenkamer kan de was van de kinderen gedaan worden en wordt het overige wasgoed, zoals beddengoed en handdoeken gewassen. De technische dienst verzorgt alle mogelijke onderhoudswerkzaamheden in en om het internaat. De huishoudelijke dienst draagt zorg voor de dagelijkse schoonmaak van het internaat.

03-06-2013040600_p18g3kg1g5iqd4781qaptc51jc31

Onze receptie is gevestigd bij de hoofdingang en is open op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. De receptie verzorgt samen met de administratie de boekhoudkundige en administratieve werkzaamheden.

 

Een belangrijke faciliteit die wij als internaat bieden is de recreatie. Onze recreatieleidster Dorothea Ooms is verantwoordelijk voor het aanbieden van verschillende activiteiten. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina ‘recreatie’.