Groep V en BW op Winterkamp

Winterkamp 2017

 

Met groep V en BW op winterkamp. En winter was het. Precies het weekend dat wij op kamp gingen viel er sneeuw. En niet zo zuinig ook.

Met drie busjes gingen we op pad. Waaronder ook de partybus, volledig omgebouwd door Joey tot feestbus.

Op naar Wassenaar. De plek van de mooie grote luxe huizen. Maar onze scouting villa was helaas wat minder luxueus. Maar na de eerste schrik bekomen te zijn,hadden we het toch naar ons zin.

Nadat alle luchtbedden vol waren en iedereen een plekje had, zijn we naar de ijsbaan gegaan om daar te gaan schaatsen. Vele zagen het eerst niet zitten, maar uiteindelijk stond iedereen op hun schaatsen ( al dan niet met een zeehond hulp) .

Charissa heeft het ijs van wel heel dichtbij bekeken, en dat liep niet goed af. Uiteindelijk liep ze om 01:00 met knal roze gips het ziekenhuis uit. S nachts is ze nog naar boord gegaan en kon ze helaas niet meer bij ons blijven.

Zaterdagochtend hebben we de Hema in Wassenaar onveilig gemaakt en met de hele club daar wezen ontbijten. Met een goed gevulde maag, gingen we naar het strand in Scheveningen. Daar hebben we een kleine ‘’strand’’ wandeling gemaakt, daarna zijn we het winkelcentrum ingedoken. Om 14:30 zijn we Laurens op gaan halen en zijn we gaan skiën. Voor sommige mensen was goed skiën niet belangrijk zolang er maar niemand in de buurt was, want dat was gevaarlijk. Gelukkig hadden we ook een paar ‘’profs’’ bij. Na het skiën propte we iedereen in de tram op weg naar het centrum van Den Haag. Daar gingen we als een stel beesten tekeer in de Vapiana. Heerlijk gegeten en met onze buik vol was iedereen er klaar voor…. De dropping kon beginnen !!!. We werden in 2 groepen gedropt. BW vs V. Tijdens het lopen werd iedereen een levend sneeuwpopje. V kwam om 01:45 binnen gestrompeld en om 02:45 belde BW dat ze opgehaald wilden worden maar dat was een grap, ze zaten gewoon achter het kampgebouw. Iedereen was moe en kroop lekker in zijn slaapzakje dromend over het zwembad voor de volgende dag. Toen iedereen wakker was, zag iedereen een mooie laag sneeuw op de grond. Via een omweggetje langs het station om Deena, Yvette en Paco op te pikken, zijn we aangekomen bij het Tikibad. Daar hebben we heerlijk gezwommen en zijn we van snelle en leuke glijbanen afgegleden. Om 14:00 kreeg iedereen een lekker frietje met sausjes. Wanneer iedereen een lekker warme, schone douche had genomen, gingen ze zich omkleden om weer te vertrekken. Iedereen was moe na dit mooie en actieve kamp.Toen we waren aangekomen op internaat gingen heel veel mensen weer lekker naar huis en was het kamp voorbij. Lekker bijslapen.

  • IMG_8880

    IMG_8772