Een sportief bovenbouwkamp in Gelderland

Op vrijdag 3 juni zijn de jongeren van de groepen Oude Maas, Volkerak en Begeleid Wonen met zijn allen op kamp geweest in Garderen. We hadden een ontzettend leuk kampgebouw met een aantal verschillende slaapkamers en een grote slaapzaal. Er was een grote keuken waar we heerlijk eten klaar konden maken. Verder waren er grote trampolines, schommels, een tafeltennistafel, een voetbal- en volleybalveld en veel picknicktafels. Iedereen kon zich dus prima vermaken. Op vrijdagavond stond er een dropping op de planning, maar door het plotseling opkomende onweer hebben we die helaas op het laatste moment af moeten blazen. In het kampgebouw hebben we toen een ouderwetse spelletjesavond gedaan. Iedereen is in teams ingedeeld en moest proberen zoveel mogelijk punten te behalen. Na de spelletjes hebben we boven op zolder een ‘nachtbioscoop’ gecreëerd.

 

Op zaterdag zijn we naar het klimbos geweest, daar konden de jongeren op verschillende hoogtes klimmen.. de hoogste was wel 25 meter hoog! In de middag was er voor de liefhebbers nog even tijd om in Apeldoorn te gaan shoppen. De rest heeft kunnen relaxen rond het kampgebouw. In de avond is er genoten van een smakelijke en gezellige barbecue en vervolgens zijn er weer leuke spelletjes gedaan. Toen het donker werd zijn we met de dropping begonnen. De jongeren zijn in twee groepen, op twee verschillende plaatsen gedropt. Om half twee was de eerste groep terug, zij waren in een keer goed gelopen. De andere groep belde een tijdje later en zij zijn vervolgens opgehaald.

 

Zondag zijn we naar de Zeumerse Plas geweest, waar we konden wakeboarden en waterskieën. Het was niet makkelijk, maar een aantal jongeren is het toch gelukt! Voor degenen die liever een iets rustigere activiteit wilden doen, konden suppen op het meer. Aan het eind van de middag was het weer tijd om terug naar het internaat te gaan.

 

We hebben veel plezier gehad en gelachen met elkaar, we kunnen terugkijken op een gezellig en geslaagd kamp!

 

Bovenbouwkamp2016aa

 

Bovenbouwkamp2016bb