De Singel aan de slag voor een schoner Dordrecht

Dit jaar vond op zaterdag 24 maart alweer de 16editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Tijdens deze dag maken mensen samen hun buurt schoon. Voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval.

In een schone omgeving is het prettiger wonen en spelen. Internaat De Singel en BSO De Singel van Prokino Kinderopvang zijn ook ‘Supporters van Schoon’ en hebben daarom, in aanloop naar de Landelijke Opschoondag, op donderdag 22 maart gezamenlijk een eigen opschoonactie georganiseerd.

 

‘s Middags zijn de kinderen van De Singel op pad geweest om de buurt op te schonen. Onder andere bij de Burgemeester de Raadtsingel en het Centraal Station van Dordrecht zijn de kinderen met officiële ‘Supporter van Schoon’ hesjes en handschoenen enthousiast aan de slag gegaan. Zij kwamen allerlei zwerfvuil tegen, zoals flesjes, blikken, doppen en kranten. De actie leverde meerdere volle vuilniszakken en daarmee dus een schonere omgeving op! De kinderen vonden het erg leuk om deel te nemen aan de opschoonactie en er wordt dan ook teruggekeken op een geslaagde middag!

 

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Het opruimen van de buurt geeft een waardevolle boodschap af, geeft het goede voorbeeld én versterkt de band met de buurt. Het levert saamhorigheid op en meer bewustzijn rondom ‘schoon’. Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.supportervanschoon.nl.

 

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Vierkant afbeeldign opschoondag
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA