De Jongerenraad

Op De Singel is een jongerenraad actief. De jongerenraad wordt gevormd door jongeren die op het voortgezet- en beroepsonderwijs zitten. Dit betreft jongeren van groep Volkerak en van Begeleid Wonen.

 

Wat houdt de jongerenraad nu eigenlijk in en wat doen zij precies? De jongerenraad geeft u graag uitleg:

 

De jongerenraad bestaat al een lange tijd. Het doel van de raad is om de jongeren een stem te geven binnen het internaat. Vanaf de brugklas tot aan het moment dat je het internaat verlaat, kun je gevraagd of gekozen worden voor de jongerenraad. Sommige jongeren starten meteen als ze in de brugklas komen en anderen sluiten later pas aan. De jongeren komen ongeveer één keer per maand samen om te vergaderen met de directeur.

 

Op dit moment bestaat de jongerenraad uit twee jongeren van verschillende leeftijden. Elk jaar vertrekt er wel een lid en kan er een nieuw lid bijkomen. Meestal wordt er hierbij gekeken naar de groepsindelingen, wat ervoor zorgt dat er niet teveel jongeren van dezelfde groep zijn vertegenwoordigd.

 

Tijdens de vergadering hebben wij het over de verschillende zaken die op het internaat geregeld worden. Niet de moeilijke dingen natuurlijk, dit laten wij aan de oudercommissie en de directeur zelf over. Wij bespreken bijvoorbeeld zaken over het terrein, groepsindelingen en mogen onze mening geven over bepaalde gebeurtenissen zoals de gezinsdag. Dit zorgt ervoor dat bij het uiteindelijke besluit, de ouders en de directeur weten hoe wij er, als jongeren, tegenaan kijken en hier vervolgens rekening mee kunnen houden.

 

De jongerenraad is dus een plek waar je als jongere op het internaat je mening kwijt kan en waar je mening wordt gehoord door de mensen die besluiten nemen. En, als klein extraatje, krijg je aan het einde van het jaar ook nog een klein cadeautje. Maar daar doen wij het natuurlijk niet voor!

 

Tot op De Singel!

 

De Jongerenraad