Gezinsdag in festivalsferen

Afgelopen vrijdag was het weer zover; de jaarlijkse gezindag voor alle kinderen, ouders en collega’s van De Singel. Deze keer in heuse festivalstijl! De middag is geopend met een high tea, waarbij er genoten kon worden van allerlei lekkere hapjes en drankjes. Aansluitend was er van alles te doen, waaronder diverse spelletjes en een workshop boogschieten. We kijken terug op een ontzettend leuke en gezellige dag met elkaar!

 

 • 2019gezinsdag16

  2019gezinsdag15
  2019gezinsdag13
  2019gezinsdag12
 • 2019gezinsdag6
  2019gezinsdag2

Groepsweekend BW in Antwerpen

Half april zijn de jongeren en leiding van BW gezellig op groepsweekend geweest. De bestemming was het mooie Antwerpen! Op de vroege zaterdagochtend zijn de jongeren en leiding vertrokken. Na aankomst in de stad zijn de spullen in het hostel gelegd, om daarna gelijk de stad in te gaan en te shoppen. De eerste avond is er in een restaurant gegeten en daarna is er nog gezellig iets in de stad gedronken. Op de tweede dag stond er ook weer van alles op de planning; na een ontbijt in het hostel zijn er bezoekjes gebracht aan de kathedraal, het centraal station en het chocolademuseum. Als afsluiter van het weekend is er nog een ritje in het reuzenrad gemaakt en is er met een lekkere cocktail geproost op het geslaagde weekend!

 

 • AntwerpenBW4

  AntwerpenBW3
  AntwerpenBW2
  AntwerpenBW1
 • AntwerpenBW5

Groep Eemshaven op kamp in het Brabantse Westelbeers

Dit weekend zijn de kinderen en leiding van groep Eemshaven op kamp geweest. Dit jaar is er een bezoekje gebracht aan het Brabantse Westelbeers en daar werd al meerdere weken enthousiast naar uitgekeken!

 

Het waren ontzettend leuke dagen, vol leuke activiteiten. Zo is er onder andere een bezoekje gebracht aan een klimbos, is er fanatiek gevolleybald en zijn er ’s avonds bij het kampvuur liedjes gezongen en spannende verhalen verteld. Natuurlijk mocht lekker eten hierbij ook niet ontbreken, tijdens de barceque was het bijvoorbeeld smullen geblazen!

 

Het was kortom een gezellig weekend! En nu  kunnen we gelijk al weer gaan aftellen voor de meivakantie..!

 

 • kampEemshaven6

  kampEemshaven5
  kampEemshaven4
  kampEemshaven3
 • kampEemshaven2
  kampEemshaven1

Walking Dinner op De Singel

Op initiatief van de jongerenraad is er gisteren een heuse Walking Dinner georganiseerd op De Singel! Iedere groep had iets lekkers klaargemaakt. Zo verzorgde groep V het voorgerecht en was er op BW zelfs de keuze tussen pasta en pilaf! De avond is afgesloten bij de Keet, waar onder andere marsmallows bij de vuurkorf konden worden geroosterd!

We kijken allemaal terug op een toffe, gezellig én smakelijke avond!

 

 • Walk In Dinner3

  Walk In Dinner4b
  Walk In Dinner6b
  Walk In Dinner15
 • Walk In Dinner10

Internaat De Singel in actie voor een schoner Dordt!

Zaterdag 23 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats en tijdens deze dag maken mensen samen hun buurt schoon. Niet alleen voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval. Internaat De Singel en Prokino Kinderopvang zijn natuurlijk ook Supporters van Schoon en daarom hebben wij deze week onze eigen opruimactie georganiseerd. Onder begeleiding van én samen met de pedagogisch medewerkers zijn de kinderen op pad geweest om de buurt op te schonen. Onder andere het Weizigtpark is hierbij bezocht. Iedereen is vol enthousiasme aan de slag gegaan en dat leverde meerdere volle vuilniszakken en dus een schoner Dordt op! Het was een erg geslaagde actie!

 

 • OpschoonactieDeSingel11

  OpschoonactieDeSingel6
  OpschoonactieDeSingel12
  OpschoonactieDeSingel10b
 • OpschoonactieDeSingel4
  OpschoonactieDeSingel3
  OpschoonactieDeSingel2

Schoenen leren maken van een echte vakman

In de recreatiekeet van De Singel staat er ieder schooljaar een thema centraal. Deze keer is dat thema ‘beroepen’ en dus organiseert Juf Door, onze recreatieleidster, iedere week leuke activiteiten rondom een beroep. Zowel de kinderen van het schippersinternaat als van de BSO van Prokino Kinderopvang komen hier dus erg graag!

 

Afgelopen week stond het beroep schoenmaker centraal en speciaal voor dit thema hebben we een bezoek gehad van de vader van Madelief. Als orthopedisch schoenmaker kon hij aan iedereen laten zien hoe je een schoen op maat maakt. De kinderen hebben geleerd en gezien wat hier allemaal bij komt kijken. Zo mochten de kinderen een voetafdruk laten maken en was Juf Door vrijwilligster voor het maken van een heuse gipsafdruk. Iedereen vond het reuze interessant! Graag willen wij de vader van Madelief ook via deze weg nog hartelijk bedanken voor zijn bezoek!

 

 • Schoenmaker bezoek vader3b

  Schoenmaker bezoek vader4
  Schoenmaker bezoek vader6b
  Schoenmaker bezoek vader10b bewerkt

 

 

Een nieuwe, frisse uitstraling voor Begeleid Wonen

Nadat de groepen Eemshaven en Volkerak in de zomer van 2018 helemaal gemoderniseerd zijn, kon Begeleid Wonen niet achterblijven. De woonkeuken heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe Amerikaanse koelkast, een nieuwe bank en een mooi wandje voor de televisie gemaakt. Er ligt een mooi rond kleed en de muren zijn gesausd. Er moeten nog wat accessoires aangepast worden, maar het ziet er allemaal al veel ruimtelijker en frisser uit.

Begeleid Wonen is gevestigd op twee verdiepingen in een van de Singelpanden van schippersinternaat De Singel in Dordrecht. Er kunnen 5 jongeren wonen in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar. Op Begeleid Wonen leren de jongeren zelfstandig te wonen in combinatie met school, werk en vrije tijd. Omdat de jongeren zijn opgegroeid in groepen op het internaat, zien wij dat deze vorm van wonen een goeie voorbereiding is op het echt zelfstandig wonen. De jongeren zijn veel meer op zichzelf, maar hebben toch nog de gezelligheid met elkaar.

 

 • P1020214

  P1020222
  P1020223
  P1020238

Tieners van de catechisatie verrassen ouderen

Dit schooljaar zijn de tieners van de catechisatie samen met Juf Door aan de slag gegaan rondom het thema ‘de ander’. De tieners kwamen met het idee om iets leuks te maken voor ouderen en het ze dan persoonlijk te overhandigen. De afgelopen periode zijn de tieners daarom druk bezig geweest om van een wijnglas een mooi winters kerstwerkje te maken, met daarbij ook een kaarsje. Vorige week dinsdag zijn zij op bezoek geweest bij bejaardentehuis het Stadswiel, waar ze de bewoners hebben verrast met de zelfgemaakte cadeaus. De ouderen vonden het prachtig en ze waren erg blij met de werkjes, wat ook de tieners weer erg leuk vonden om te horen en te zien!

 

Natuurlijk willen de tieners van de catechisatie er ook in het nieuwe jaar weer voor ‘de ander’ zijn!

 • Kattebak1

  Catechisatiekerst6
  Catechisatiekerst5
  Catechisatiekerst3

Catechisatiegroep gaat aan de slag rondom het thema ‘de ander’

Ook dit jaar zijn de jongeren van de catechisatie, onder leiding van Dorothea, weer bij elkaar gekomen. Dorothea deelt graag een verslagje van de activiteiten van de groep met jullie:

 

Kattenbak? Uh, wat bedoel je? De catechisatie natuurlijk! Ook dit schooljaar zijn we met een groep tieners aan de slag gegaan. Deze keer is het thema ‘de ander’. Als eerste activiteit is iedereen aan de slag gegaan met het maken van een mooi schema van zichzelf waarop het antwoord op de vraag ‘Door wie of wat word jij gevormd?’ te vinden was. Zijn dat bijvoorbeeld de ouders, school of bijvoorbeeld het internaat? Allemaal vragen waar de tieners in alle rust over na konden denken en hun schema aan de hand van kleurtjes konden invullen. Vervolgens zijn we heirover met elkaar in gesprek gegaan. Het leuke was dat er heel verschillende ideeën bestonden over bijvoorbeeld de rol van ouders en het internaat. Het was erg leuk om zo met de jongeren in gesprek te gaan en eerlijk te horen door wie of wat ze het meest gevormd worden op dit moment!

Nu met de kerst voor de deur, willen we graag ook wat voor de ander doen. De tieners kwamen met het idee om iets leuks te maken voor de ouderen en het dan persoonlijk te gaan brengen. We hebben van een wijnglas een mooi winters/kersttafereel gemaakt met een kaarsje erop. Dit idee was ook passend bij het thema vanuit de godsdienstige commissie ‘licht voor jou!’. Al met al zijn er en hoop creatievelingen onder de tieners! De mooiste knutselwerken zijn gemaakt voor de oudere buren naast ons. Geweldig toch om iets te maken en te doen voor een ander?! Daar wordt iedereen blij van!

 

Groetjes van Dorothea  en de catechisatiegroep

 

Als ik later groot ben word ik.. kok!

Ook dit jaar organiseert Juf Door wekelijks weer allerlei activiteiten in onze recreatiekeet. Dit schooljaar is het thema ‘Als ik later groot ben word ik..’ en komen er dus allerlei beroepen voorbij. Afgelopen week was dit het beroep kok en hiervoor hebben de kinderen onder andere pizza gemaakt, een proefspel gedaan en hebben ze van alles geleerd over keukengerei. Ook hebben de kinderen van onze kok Pieter een rondleiding in de grote keuken gehad en mochten ze zelf kroepoek bakken. De kinderen waren erg enthousiast!

 

 • BeroepKeuken Internaat3b

  BeroepKeuken Internaat12b
  BeroepKeuken Internaat5
  BeroepKeuken pizza internaat1b
 • BeroepKeuken pizza internaat3
  BeroepKeuken Internaat ijsje5
  BeroepKeuken Internaat ijsje4
  BeroepKeuken Internaat ijsje1

Afscheidsreceptie van Tally

Afgelopen vrijdag was de afscheidsreceptie van Tally, onze medewerkster van de linnenkamer. Zij heeft begin juni, na bijna 46 jaar trouwe dienst, afscheid genomen van De Singel. Daarnaast was ze op deze dag ook jarig, dus het was dubbel feest! We hadden de rode loper uitgelegd en bij aankomst is Tally met een ereboog en hartjesconfetti ontvangen.

 

Het Kraaienest was voor deze gelegenheid helemaal in linnenkamerstijl versierd. De kleedjes op tafel waren de bekende gestreepte waszakken, er is ongenummerde was als feestslinger gebruikt en er stond een grote vaas met bloemen gemaakt van sokkennetten. Er was ook aan een gastenboek gedacht, want voordat de mensen binnenstapten stonden er wasmandjes met kleine papieren kledingstukken erin. Hier konden de bezoekers hun naam en een persoonlijk bericht voor Tally opschrijven.

 

De afscheidsreceptie begon met een bakje koffie of thee, met een lekker gebakje erbij van onze ‘linnenkamerprinses’. Rond 3 uur begon Marianne, de directrice, met een mooie toespraak voor Tally. Daarna kreeg Tally namens de collega’s en organisatie meerdere cadeaus; een bos bloemen, een schilderij met de kastanjeboom in bloei en een paar prachtige sieraden.

 

Aan de muzikale noot was ook gedacht: Mariëlle had een mooi afscheidslied voor Tally geschreven en dit lied hebben we met z’n allen uit volle borst gezongen. En zelf had Tally ook nog een lied in petto om te zingen.

 

Vervolgens is er onder het genot van hapjes en drankjes nog gezellig gekletst, gelachen en zijn er herinneringen opgehaald met de vele aanwezige (oud-)collega’s en bekenden.

 

Namens ons hele team bedanken wij Tally voor haar jarenlange inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Tally, het ga je goed en geniet van je welverdiende pensioen! We zullen je missen!

 

 • afscheidtally4

  afscheidtally2
  afscheidtally20
  afscheidtally16
 • afscheidtally9
  afscheidtally18
  afscheidtally3
  afscheidtally15
 • afscheidtally2
  afscheidtally14
  afscheidtally1
  afscheidtally13
 • afscheidtally6
  afscheidtally11
  afscheidtally21
  afscheidtally5

Afscheid internaatsverlaters

Zondag 24 juni was het dan zover.. tijd om echt afscheid te nemen van elkaar! Voordat iedereen in het Kraaienest arriveerde hadden de meesten al gezellig met elkaar gegeten op de uitwuiffuif van Begeleid Wonen of op de barbecue van groep E en V. Aansluitend op de bezinningsdienst is er afscheid genomen van de kinderen en jongeren die De Singel dit jaar gaan verlaten.

 

Eerst is er met elkaar naar (oude) foto’s van de kinderen gekeken. Gerard had samen met Rick van groep E een mooie fotoreportage gemaakt, waarbij de muzikale noot niet vergeten was. Daarna mochten de kinderen en jongeren om de beurt naar voren komen als ze wat herkenbare dingen over zichzelf hoorden.

 

De ouderen jongeren hebben van de oudercommissie een prachtige broodplank met De Singel erop gekregen. De andere jongeren hebben een powerbank gehad en de jongste kinderen hebben een leuke broodtrommel van De Singel met beker erbij ontvangen. De basisschool zit straks namelijk niet meer naast de deur, dus dan komt dit cadeau tijdens het overblijven goed van pas!

 

De Singel hoopt dat alle kinderen en jongeren terug kunnen kijken op een fijne tijd op het internaat. Wij wensen iedereen heel veel geluk, gezondheid en alle goeds voor de toekomst!

 

 • afscheidjongeren2b

  Afscheidjongeren1

Bezinningsdienst 2018: Je mag er zijn!

Je mag er zijn! Dit was het thema van de bezinningsdienst van dit jaar. Zondagavond 24 juni om 19.00 uur was iedereen van harte welkom in het Kraaienest. De zaal was goed gevuld en iedereen werd wel op een heel bijzondere manier welkom geheten, de kinderen zongen het lied “welkom, welkom allemaal..” en blij liepen ze in een rijtje de zaal door omdat lied aan iedereen toe te zingen.

 

Na een korte toespraak van Karin werden we meteen weer verblijd door het prachtige zingen van het koor en daarbij ook nog eens mooie plaatjes op de beamer. Dus nu klonk het als een goed gevuld koor en Yvonne, de dirigente, deed ook erg enthousiast mee! Vervolgens las Yvonne een verhaal over de parel voor, met daarbij ook plaatjes. Tijdens de bezinningsdienst stonden niet alleen de kinderen van het koor paraat, ook Irene en Esmee hebben een stukje voorgelezen uit de Bijbel en Rick heeft een gedicht voorgedragen wat weer past bij het thema.

 

De tieners van ‘de kattenbak’ waren ook weer van de partij, zij hadden ieder hun rol. De één legde z’n focus op geld, de ander op sport en weer een ander op muziek. De strekking van deze sketch was, waar ligt je focus? Bij Hem? En zo ja, dan raakt je energie nooit op, want God is een oplaadpunt! Aan de hand van een groot stopcontact werd dit tevens uitgebeeld.

 

Esmeralda, de spreekster van deze avond, ging uitgebreid op het thema ‘Je mag er zijn’ in met vragen als “Wat is nou een parel?” en “Hoe ontstaat een parel?”. De kinderen stelden ook weer vragen aan Esmeralda. Al met al mochten we allemaal met een mooie boodschap naar huis of naar boord gaan; “Je bent een parel in Gods hand! Hij heeft jou op het ook, je mag er zijn, weet je het niet meer, pak dan je gekregen spiegeltje en kijk hierin. Je mag er echt zijn!”

 

 • Bezinningsdienst1b

  Bezinningsdienst4b
  Bezinningsdienst5

Uitwuiffuif Begeleid Wonen en BBQ

Net zoals voorgaande jaren organiseerde Begeleid Wonen weer een eigen uitwuiffuif voor de jongeren. Omdat dit jaar alle jongeren van BW afscheid nemen van De Singel, is de uitwuiffuif deze keer op een andere locatie georganiseerd. Op zondag 24 juni, aan het einde van de middag, heeft iedereen zich bij de Merwelanden verzameld en daar hebben is gezellig van allerlei hapjes genoten. Na de uitwuiffuif is er nog aangesloten bij de barbecue van groep E en groep V op De Singel. Ook hier was het erg gezellig en er is smakelijk gegeten!

 

 • uitwuiffuif20188

  uitwuiffuif20185
  uitwuiffuif20186
  BBQ13
 • BBQ8
  BBQ6
  BBQ5
  BBQ12

Nationaal Kamp Hattem 2018

Van 4 tot en met 8 juni werd het Nationaal Kamp Hattem georganiseerd en ook dit jaar hebben er kinderen van De Singel deelgenomen. Daphne, Youri, Lars en Iris zijn aan het begin van de week met de bus naar Hattem vertrokken. Hieronder vertellen zij kort over de kampweek:

 

Daphne:

Het was een leuk kamp! Maandagavond kregen we al gelijk een speurtocht. Je moest de paaltjes volgen van je eigen kleur, we moesten er eigenlijk twee doen maar omdat we geen tijd meer hadden, konden we er maar eentje doen. Dinsdag hebben we een spel gedaan, dat was leuk. Woensdag was er markt, daar verkochten ze van alles! IJsjes, shirts, sweaters, truien, vesten, armbandjes en nog veel meer. Donderdag was er sportdag, die was ingekort want het was te heet. En dus kregen we eerder vrije tijd. Het was best leuk! Het voetbalteam was derde geworden. ’s Nachts gingen we wel rond half 12 naar bed!

 

Youri:

Leuk, alles was leuk! Marories zijn schattig. Ik vond het zo leuk dat ik er van ontplof!

 

Lars:

Ik vond het een beetje leuk en een beetje niet leuk. Omdat er heel veel spelletjes waren en ik mocht door de speaker heen praten! En ik vond de markt leuk omdat m’n moeder kwam. En ik vond het leuk met de kinderen.

 

Iris:

Ik vond het leuk, vooral het toneelstukje hoe ze alles bij elkaar hebben verzonnen. Ik vond het ook heel erg leuk met de speurtocht van maandagavond, omdat er bij elke vraag een figuur stond. Donderdag was ook leuk, toen was er sportdag en ging ik vlekballen. Dat was heel erg grappig met al die lintjes, die moest je van de tegenpartij afpakken.  

 

Het was dus zeker weer een geslaagde kampweek te noemen!

 

 • Hattem20

  Hattem16
  Hattem22
  Hattem10
 • Hattem8
  Hattem6
  Hattem4
  Hattem3

Avondvierdaagse 2018

Ja hoor, ook dit jaar was De Singel er weer bij! Met zeven kinderen zouden we de avondvierdaagse lopen, maar helaas vielen er door ziekte twee kinderen af.

 

Voor drie kinderen was het de eerste keer, dus best spannend.. Wat houdt dat nu eigenlijk in de avondvierdaagse? En hoe ver is 5 kilometer eigenlijk?

 

De weergoden waren ons in ieder geval goed gezind! Onder begeleiding van twee collega’s en enkele ouders is er vier dagen lang gewandeld. En de laatste avond was natuurlijk de allerleukste; met muziek, veel snoep en uiteraard na afloop de welverdiende medaille! De kinderen hebben het fantastisch gedaan!

 

 

 • Avondvierdaagse2018 7

  Avondvierdaagse2018 6
  Avondvierdaagse2018 4b
  Avondvierdaagse2018 2b

Interview Tally in Dordt Centraal

Naast de Scheepvaartkrant, is Tally ook door Dordt Centraal geïnterviewd! Tally heeft afgelopen vrijdag, na bijna 46 jaar trouwe dienst in de linnenkamer, afscheid genomen van De Singel. Zij kan nu van haar welverdiende pensioen gaan genieten.

 

Het interview met Tally was afgelopen weekend te lezen in de weekendeditie van Dordt Centraal. Indien u het gemist heeft of als u het nog eens wilt teruglezen, dan kan dat via de website van Dordt Centraal. Hier vindt u de online editie van de krant.

 

 

 

Vossenjacht!

Vanuit de Jongerenraad kwam het idee om weer eens een vossenjacht te organiseren. Zij vonden dit, toen ze vroeger klein waren, namelijk ook erg leuk! De jongerenraad is op zoek gegaan naar enthousiaste ‘vossen’ die mee wilden doen en die waren snel gevonden. Niet alleen jongeren meldden zich hiervoor aan, maar ook een van de ouders!

 

Op dinsdag 22 mei was het dan zover. In vier groepjes zijn de kinderen op weg gegaan naar het centrum van Dordrecht om zo tussen het winkelend publiek de Singelvossen er uit te pikken. De ene vos viel meer op als de andere, maar dat maakte juist dat de kinderen goed moesten opletten om als groepje de vossen te vinden. De kinderen zijn verschillende vossen tegengekomen; clowns, twee bootsmannen, een Franse studente, een moeder met kind, twee vrouwen die heel goed konden vechten, een bijzondere hond, een geheim agent, een oude man lezend in zijn krant en twee soldaten!

 

Als de kinderen een vos hadden gespot, riepen zij “Ringel de bingel, zijn jullie ook van De Singel?” De kinderen moesten vervolgens bij iedere vos een passende opdracht doen. Als zij de opdracht goed hadden uitgevoerd kregen ze een letter. Uiteindelijk moesten de kinderen met al deze letters een woord vormen en dat woord was ‘Brievenbus’. Tegelijk was dit een hint voor de plaats waar uiteindelijk voor iedereen een prijs was verstopt. De brievenbus van groep Volkerak mag vaker zulke lekkere post ontvangen! 😉

 

Al met al hebben zowel de kinderen als de vossen genoten van een fijne, gezellige en ontspannen middag!

 

 • Vossenjacht16

  Vossenjacht12
  Vossenjacht10
  Vossenjacht9
 • Vossenjacht8
  Vossenjacht7
  Vossenjacht6
  Vossenjacht5
 • Vossenjacht4
  Vossenjacht3
  Vossenjacht2
  Vossenjacht1

Italiaanse sferen tijdens de gezinsdag

Vrijdag 20 april was het weer zover: de jaarlijkse gezinsdag van De Singel!
Tijdens dit jaarlijkse feest worden er voor alle kinderen, ouders en medewerkers allerlei activiteiten georganiseerd. De opkomst was groot, dus dat was heel gezellig!

 

Dit jaar was ‘Italië’ het centrale thema en zowel de activiteiten als het eten waren daarom in Italiaanse stijl. In groepjes zijn er diverse spellen gespeeld, zo zijn er torens van Pisa gebouwd, was er een ringwerpspel met Pinokkio en is er een heuse Italiaanse gondelrace gehouden. Ook was er een springkussen aanwezig op het terrein, naast de spelletjes was er dus ook volop springplezier!

 

Na de activiteiten is er aan een hele lange tafel genoten van een uitgebreid Italiaans buffet. Er was onder andere keuze uit pasta, pizza, wraps en diverse kleine hapjes. Er door iedereen heerlijk genoten van de maaltijd. Het was deze dag ook heerlijk zonnig weer, wat voor een echte Italiaanse sfeer zorgde.

 

Wij kijken terug op een erg gezellige en geslaagde gezinsdag!

 

 • GezinsdagItalie1

  GezinsdagItalie2
  GezinsdagItalie3
  GezinsdagItalie4
 • GezinsdagItalie7
  GezinsdagItalie8
  GezinsdagItalie9
  GezinsdagItalie10
 • GezinsdagItalie16
  GezinsdagItalie20
  GezinsdagItalie24
  GezinsdagItalie28
 • GezinsdagItalie32
  GezinsdagItalie31
  GezinsdagItalie35
  GezinsdagItalie33

De Singel aan de slag voor een schoner Dordrecht

Dit jaar vond op zaterdag 24 maart alweer de 16editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Tijdens deze dag maken mensen samen hun buurt schoon. Voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval.

In een schone omgeving is het prettiger wonen en spelen. Internaat De Singel en BSO De Singel van Prokino Kinderopvang zijn ook ‘Supporters van Schoon’ en hebben daarom, in aanloop naar de Landelijke Opschoondag, op donderdag 22 maart gezamenlijk een eigen opschoonactie georganiseerd.

 

‘s Middags zijn de kinderen van De Singel op pad geweest om de buurt op te schonen. Onder andere bij de Burgemeester de Raadtsingel en het Centraal Station van Dordrecht zijn de kinderen met officiële ‘Supporter van Schoon’ hesjes en handschoenen enthousiast aan de slag gegaan. Zij kwamen allerlei zwerfvuil tegen, zoals flesjes, blikken, doppen en kranten. De actie leverde meerdere volle vuilniszakken en daarmee dus een schonere omgeving op! De kinderen vonden het erg leuk om deel te nemen aan de opschoonactie en er wordt dan ook teruggekeken op een geslaagde middag!

 

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Het opruimen van de buurt geeft een waardevolle boodschap af, geeft het goede voorbeeld én versterkt de band met de buurt. Het levert saamhorigheid op en meer bewustzijn rondom ‘schoon’. Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.supportervanschoon.nl.

 

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vierkant afbeeldign opschoondag
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paasthema ‘Goed Nieuws’

‘Goed Nieuws’ is dit jaar het paasthema vanuit de Godsdienstige Commissie. Hiervoor verzamelen we tot Pasen goed nieuws met elkaar. In de hal van het internaat bij de receptie staat een TV waarop dan al het goede nieuws te zien en af te lezen is. Willen jullie helpen om positief nieuws te verzamelen? Dat kunnen uitgeknipte positieve berichten uit kranten zijn, geboortekaartjes, foto’s, gunstige voetbaluitslagen, nieuwe vriendschappen, enzovoorts. Kortom alles waar je blij van wordt!

Jullie kunnen al het nieuws geven aan Dorothea, die zal het in de TV verwerken.

 

 • Paasthemagoednieuws2

  Paasthemagoednieuws1
  Paasthemagoednieuws3
  Paasthemagoednieuws4

Daphne van groep Eemshaven staat in de krant!

Onlangs stond er een leuk interview in de Volkskrant met Daphne! In het interview van de rubriek ‘Dit ben ik’ vertelt Daphne onder andere iets over zichzelf, over het wonen op het internaat en over wat zij later wilt worden. Heeft u het interview gemist? U kunt het hier teruglezen.

Kom sfeer proeven tijdens onze open dag op 9 april!

Op maandag 9 april organiseert Internaat De Singel weer een open dag. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om op maandag 3 april van 10.00 uur tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen bij internaat De Singel aan de Burgemeester de Raadtsingel 93A in Dordrecht. De aanwezige medewerkers van De Singel staan klaar om u en uw kinderen te ontvangen.

 

Op 9 april zet ons internaat haar deuren open en kunt u op uw gemak rondkijken op onze unieke locatie. Tijdens deze open dag kunt u kennismaken met de dagelijkse gang van zaken op ons internaat. Afhankelijk van het tijdstip dat u komt, kunt u zien hoe het gaat als de kinderen bij De Singel gaan eten, wanneer ze van school gehaald worden of wanneer ze worden opgehaald door ouders.

 

Onze open dag is vrij te bezoeken – wij zien uit naar uw komst!

 

Komt de datum u niet goed uit? Dan kunt u natuurlijk ook een andere keer bij ons komen kijken! Neemt u voor meer informatie contact op via e-mail: desingel@stgmeander.nl of per telefoon: 078 648 55 55.

Uitstapje catechisatie: ontsnappen uit de escaperoom!

Als christelijk internaat wil De Singel de tieners wat ‘Christelijke bagage’ meegeven. Zo’n twee keer per maand komen de jongeren daarom bij elkaar in de Keet om onder leiding van Dorothea samen allerlei thema’s te bespreken. Dit jaar is de catechisatiegroep bezig om de verschillen op te zoeken tussen het christendom en andere religies zoals het jodendom, het hindoeïsme, de islam en het boeddhisme. Er komen hier heel wat vragen naar boven borrelen, waarover vervolgens van gedachten gewisseld wordt.

 

Met de catechisatiegroep wordt er zo nu en dan een uitstapje georganiseerd, zo ook afgelopen week. Via via was Dorothea namelijk in contact gekomen met Stichting Operatie en Mobilisatie. Dit is een stichting die over heel de wereld het evangelie willen verspreiden en daarbij ook veel mensen, zowel jong als oud, willen activeren om daar ook actief mee bezig te zijn.

 

De stichting vaart momenteel met een passagiersboot de rivieren in Europa af om zo verschillende plaatsen te bezoeken en de mensen te activeren om het evangelie te verspreiden. Van 17 tot en met 28 januari lag de boot in Dordrecht en met zo’n zeventig bemanningsleden vanuit heel de wereld was er de nodige was aan boord. Vanuit Internaat De Singel heeft onze medewerkster Tally van de linnenkamer wat extra was gewassen, uitgeslagen en gevouwen. Top Tally!

 

Toen de was op het internaat werd gebracht kwam Dorothea in gesprek met de leider van de stichting en hij vertelde dat er een heuse escaperoom aan boord van de boot was. Op donderdag 25 januari heeft Door samen met de jongeren van de catechisatiegroep een bezoekje gebracht aan de boot en hier hebben zij zich laten verrassen in deze escaperoom. Dat was een erg leuke en leerzame activiteit. Na wat opdrachten, het ontcijferen van codes en geblinddoekt met een ijzeren staaf een parcours te hebben gevolgd was de escaperoom voltooid. Er wordt teruggekeken op een geslaagd uitstapje!

 

Creatief en actief ‘Aan de slag’ in de recreatiekeet!

Ook in 2018 valt er weer van alles te beleven in de recreatiekeet, ook wel bekend als ‘de Keet’. Drie middagen per week organiseert recreatieleidster Dorothea hier allerlei activiteiten voor de kinderen van het schippersinternaat en de BSO van Prokino De Singel. Ieder schooljaar staat er een ander thema centraal in de Keet en dit jaar is dat ‘Aan de slag!’.

 

Zo zijn de kinderen tijdens de eerste schoolweek van het jaar aan de slag gegaan met blik. Er zijn deze week onder andere snoepblikken en spaarpotten van koffieblikken gemaakt en de kinderen hebben poppetjes geknutseld van ijzerdraad, blikken en dopjes. De leukste activiteit van deze week vonden de kinderen het maken van een eigen kaars in blik. Hiervoor zijn er allerlei kleuren kaarsen gemixt om zo vervolgens weer een nieuwe kaars te smelten.

 

Tijdens de tweede week zijn de kinderen aan de slag gegaan met gezond en lekker fit zijn. Juf Dorothea heeft aan de hand van een spel samen met de kinderen gekeken wat er nu echt gezond is. Daarnaast hebben de kinderen geleerd wat er precies aan suiker in producten zit die ze vaak eten of drinken. Dit is ook aan de hand van een spel gedaan; de kinderen mochten raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde producten zat, dat leverde soms best verbaasde reacties op! Ook is er deze week nog een echte fittest gedaan!

 

Verder zijn de kinderen in de Keet nog aan de slag gegaan met smaak. Bijvoorbeeld door middel van proefspelletjes, waarbij de kinderen geblinddoekt mochten raden wat ze op hun lepeltje kregen. Dat vonden de kinderen een hele leuke activiteit en ook hebben veel kinderen wat nieuwe smaken geprobeerd. Heel veel kinderen hadden bijvoorbeeld nog nooit augurk geproefd! Verder is er deze week nog een wedstrijd ‘kunst van fruit en groente maken’ georganiseerd. Ieder kind mocht van fruit en groente een eigen creatie maken, dat leverde creatieve kunstwerkjes op!

 

Andere materialen waar de kinderen in de Keet mee aan de slag zijn gegaan zijn tegeltjes in allerlei kleuren en maten. Hier mochten de kinderen een spreuk op schrijven, deze mooi verven of bijvoorbeeld een kistje mozaïeken.

 

Ook de komende weken gaan we weer met allerlei thema’s en materialen aan de slag in de Keet. We kijken er weer naar uit!

 

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tegels4b
  Tegels2b
  Tegels2
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Thema ‘Liefde en Vrede voor jou’

Het Kerstthema vanuit onze Godsdienstige Commissie van dit jaar is ‘Liefde en Vrede voor jou’.

 

“Met Kerst vieren we de verjaardag van Jezus, die ons vrede en liefde bracht. Met die vrede werd niet bedoeld de pauze tussen twee oorlogen, maar de vrede in onszelf. Als je vrede hebt in je hart zal je een ander mens geen kwaad doen of van het leven beroven.”

 

In de hal bij de receptie hebben de leden van de Godsdienstige Commissie een grote duif geplaatst, de duif is namelijk een christelijk symbool voor vrede. Dit komt overigens van het verhaal van Noach, waar de duif een olijfblad terug naar de ark bracht.

 

Onder de duif stond een mandje met daarin veertjes, waarop iedereen mocht opschrijven wat liefde en vrede voor hem of haar persoonlijk is. Deze veertjes mochten vervolgens op de duif geplakt worden. Dat leverde mooie en leuke reacties op zoals; ”vreugde in je hart”, “tevreden zijn met wat je hebt”, ”goede gezondheid” en “geluk en gezelligheid”. Veel kinderen moesten bij liefde denken aan papa en mama, maar ook aan konijnen, paarden of de hond waar ze gek op zijn. Een meisje dacht bij liefde aan een jongen in de klas waar ze verliefd op is. De reacties die op de veertjes waren geschreven, leverden in de hal een mooi versierde duif op.

 

 • sdr

  sdr
  dav

De favoriete kerstnummers van De Singel

Het jaar 2017 zit er bijna op en net zoals de voorgaande jaren is het in december tijd voor dé muzieklijst van Internaat De Singel. Dit jaar heeft meneer Wiljo weer een hitlijst samengesteld. Voor de verandering ging de lijst niet over algemene nummers, maar specifiek over kerstliedjes. De kinderen, jongeren en het personeel hebben een strookje kunnen inleveren met daarop hun favoriete kerstnummers aller tijden. Er zijn best een hoop artiesten en nummers ingevuld, maar er was wel een duidelijke winnaar. De top 15 is als volgt;

 

 1. Kinderen voor Kinderen – Niets is cooler dan Kerstmis
 2. Mariah Carey – All I want for Christmas is you
 3. Jingle Bells
 4. Stille nacht
 5. In een stalletje
 6. Bert en Ernie – Ik ben een kerstbal
 7. Rudolf het rare rendier
 8. Wham! – Last Christmas
 9. Kling Klokje Klingelingeling
 10. O, denneboom
 11. Youp van ’t Hek – Flappie
 12. Jingle Bell Rock
 13. John Lennon – Happy Xmas (war is over)
 14. Ere zij God
 15. Winter Wonderland

De uitslag hangt, samen met de persoonlijke lijstjes van de kinderen en het personeel, in de hal van het internaat. Het leuke aan deze utislag is dat de traditionele kerstliedjes door de popliedjes heen staan vermeld. Er was ook weer een verloting van VVV-bonnen onder de deelnemers. Dit jaar waren Henk-Jan, Youri en Laurens de gelukkige winnaars.

 

We bedanken iedereen voor het meedoen en wensen jullie een muzikaal 2018!

 

 • dav

  dav

het Dekatel zaalvoetbaltoernooi 2017

Zaterdag 7 november was het weer zover: het Dekatel zaalvoetbaltoernooi! Dit jaar is De Singel door vijf teams vertegenwoordig. Er was een gemengd team van kinderen van 6 tot en met 10 jaar, een groep jonge jongens, een groep oudere jongens en twee meidenteams. De woensdag voor het toernooi zijn we met een pittige training nog helemaal klaargestoomd, iedereen op scherp en gaan!

 

Tijdens het toernooi is er heel fanatiek gevoetbald, gelachen, gevallen, gezweet, verloren en gewonnen. We beleefden weer van alles! Zo moest de keeper van de jongens tijdens een penalty vervangen worden en ook een geblesseerde keepster speelde gewoon alle wedstrijden. Bij de meiden werd er onderling een gelijkspel behaald (wel zo fijn voor de lieve vrede in huis ;-)). De jongens knokten zich door de wedstrijden, maar haalden het helaas net niet.

 

De meeste kilometers werden afgelegd door het gemengde team. Wat hebben zij hun best gedaan! En dat werd dan ook beloond met de sportiviteitsprijs! De oudere meiden, die vorig jaar wonnen, moesten hun meerdere erkennen in de jongere meiden. Zij wisten in een spannende finale toch voorbij de keeper te komen en te scoren. Zo werden zij kampioen! Met schalen en een beker, maar vooral met veel herinneringen aan de hele leuke gezellige dag gingen we weer richting huis en boord.

 

Alle coaches, spelers, super bedankt voor al jullie enthousiaste inzet!

 

 • Dekatel DeSingel nov 2017 2

  Dekatel DeSingel nov 2017 1
  3e plaats categorie tm 18 jaar

‘Aan de slag!’ in de Keet

‘Aan de slag!’, zo luidt het nieuwe thema dit schooljaar in de Keet!

Samen met de kinderen gaat Door, onze recreatieleidster, aan de slag met bijvoorbeeld hout, water, circus, wol, eten.. vul maar aan! Altijd is er wel wat te beleven in de Keet. De ene keer is het thema wat meer voor de meiden en de andere keer weer wat meer voor de jongens. Maar altijd voor elk wat wils en als de kinderen zelf lekker creabea bezig willen zijn kan dat natuurlijk ook!

 

De afgelopen weken zijn de kinderen onder andere aan de slag gegaan met de subthema’s Indianen, Vies & lekker, Herfst, Opgeruimd staat netjes, Koken & bakken, Circus, Beauty. Er stonden diverse activiteiten op het programma, zo hebben de kinderen smurfensnot gemaakt, konden zij geschminkt worden, zijn er herfstknutsels gemaakt met spullen uit de natuur, zijn er appelflappen en pizza’s gebakken en hebben enkele kinderen tijdens de circusweek een optreden gegeven. De activiteiten waren een groot succes!

 

Samen aan de slag met van alles en nog wat dus! En het leuke is dat er heel veel gewerkt wordt met materialen die wij van bijvoorbeeld ouders krijgen.

 

Er ligt nu weer een mooie, fijne en gezellige tijd voor de deur met het vieren van Sinterklaas en Kerst, ook bij deze feesten staan we stil in de Keet. Dit jaar is het Sintfeest op 5 december op de groepen en met Kerst hopen we met de kinderen naar een voorstelling in Dordrecht te gaan. Elk jaar weer wat anders, maar wel passend bij het feest!

 

Hartelijke en creatieve groetjes van Door uit de Keet!

 

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heeft u al een jubileummagazine?

Ter gelegenheid van het 70 jarig bestaan van Internaat De Singel hebben wij een jubileummagazine samengesteld. Dit magazine is tijdens de reünie van zaterdag 7 oktober aan de bezoekers meegegeven.

 

Heeft u  nog geen exemplaar van het magazine? U bent van harte welkom om deze op ons internaat te komen ophalen. Als u niet in de omgeving woont, kunnen wij het magazine per post naar u verzenden. U kunt hiervoor een mailtje sturen naar desingel@stgmeander.nl, dan nemen wij vervolgens contact met u op.

 

Gezellige en drukbezochte reünie t.g.v. het 70 jarig jubileum

Dit jaar bestaat schippersinternaat De Singel in Dordrecht 70 jaar, een nieuwe mijlpaal die de medewerkers graag wilden vieren. Daarom is er, ter gelegenheid van dit jubileum, op zaterdag 7 oktober 2017 een reünie georganiseerd voor alle oud-bewoners, hun ouders en oud-medewerkers van het internaat. De reünie vond plaats van 14:00 tot 18:00 uur op internaat De Singel aan de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. Er was veel belangstelling voor deze dag, De Singel heeft namelijk ruim 600 reünisten mogen verwelkomen.

 

De bezoekers konden elkaar ontmoeten in verschillende ruimtes van het internaat en in grote tenten op het plein. Daarnaast had één van de groepen van De Singel haar deuren opengesteld, zodat de bezoekers konden zien hoe het er anno 2017 op het internaat aan toe gaat. Ook was er een heuse tentoonstelling opgezet met foto’s, films en diverse voorwerpen, waar bezoekers samen herinneringen konden ophalen. Hier was bijvoorbeeld een echt zustersuniform van vroeger te bewonderen.

 

Verder zijn er groepsfoto’s gemaakt en was er een fotobooth waarmee zelf foto’s gemaakt konden worden. Als aandenken aan de reünie hebben de bezoekers nog een speciaal jubileummagazine meegekregen.

 

Ondanks het regenachtige weer was het erg druk en gezellig. De reüniecommissie van internaat De Singel kijkt dan ook terug op een geslaagde dag en wil graag alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun komst.

 

 • DSC_0160

  sdr
  DSC_0159
  dav

Reünie op 7 oktober 2017 t.g.v. het 70-jarig jubileum van De Singel

In het kader van het 70 jarig jubileum van ons internaat organiseren wij op zaterdag 7 oktober 2017 een reünie voor alle oud bewoners, hun ouders en oud-medewerkers. De reünie zal van 14.00 tot 18.00 uur plaatsvinden op ons internaat aan de Burgemeester de Raadtsingel 93a in Dordrecht. Heeft u dus op De Singel of het (vroegere) Dubbeldam, de Wolwevershaven, de Spuiweg, Villa Renata, Goudestein of de Kuipershaven gewoond of gewerkt? Geeft u zich dan snel op voor de reünie!

 

Vanaf heden kunt u zich aanmelden voor de reünie. Dit doet u via onze website (klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan). Indien u vragen heeft over de reünie, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar reunie@internaatdesingel.nl of door te bellen naar 078 648 55 55.

 

Mocht u nog iemand kennen die binnen de doelgroep valt, informeer hem of haar dan gerust!

 

Wij kijken al erg uit naar deze dag en hopen op een grote opkomst!

Rommelmarkt op woensdag 17 mei

Op woensdagmiddag 17 mei organiseert Internaat De Singel een rommelmarkt op het voorplein van het internaat aan de Burgemeester de Raadtsingel 93a. Tijdens deze middag kunnen bezoekers bij enkele kraampjes kijken en genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zal er een springkussen worden opgezet. De helft van de opbrengst van de rommelmarkt zal aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) worden gedoneerd. De rommelmarkt begint om 14:00 en zal tot ongeveer 17:00 duren. Komt u ook een kijkje nemen?

Een zomerse jubileumeditie van de gezinsdag

Vrijdag 24 maart was weer tijd voor de jaarlijkse gezinsdag van De Singel en deze keer was het een speciale editie. Vanwege het 70 jarig bestaan van ons internaat zijn we met de kinderen, ouders en medewerkers naar ‘Strand Binnen’ in Breda geweest.

 

In Breda is iedereen ontvangen en na een welkomstdrankje is er een ‘Expeditie Robinson’ activiteitenprogramma van start gegaan. De oudere kinderen, de ouders en de medewerkers zijn in verschillende groepjes ingedeeld en vervolgens zijn er in teamverband diverse spellen gespeeld en opdrachten uitgevoerd. Zo hebben de teams een hut gebouwd, is er beachvolleybal gespeeld en is er een wedstrijd touwtrekken geweest. Voor de kinderen tot 10 jaar was er een apart activiteitenprogramma. Zowel jong als oud heeft met enthousiasme meegedaan!

 

Na het afronden van het activiteitenprogramma was het tijd om te genieten van een barbecue met als afsluiter nog een heerlijk ijsje.

 

Als herinnering hebben alle kinderen nog een mooie dopper ontvangen en daarnaast hebben de leden van de oudercommissie gezamenlijk een leuk cadeau voor op de groepen gegeven.

 

We kijken met veel plezier terug op deze jubileumeditie van de gezinsdag!

 

 • Gezinsdag Internaat De Singel Groepsfoto 2017

  Gezinsdag9
  Gezinsdag8
  Gezinsdag7
 • Gezinsdag6
  Gezinsdag5
  Gezinsdag4
  Gezinsdag3
 • Gezinsdag2
  Gezinsdag1

‘Sport zoals vroeger’ in de Keet

Vanwege ons 70 jarig jubileum staan de activiteiten in onze recreatiekeet het gehele jaar in het teken van het thema ‘Net als toen…’. Binnen dit thema zijn er iedere maand subthema’s, zo hebben we ons onder andere al kunnen met activiteiten rondom onderwijs, handarbeid, vervoer, koken, vrije tijd en mode voorbij zien komen. Deze maand werken we het het subthema ‘Sport zoals vroeger’, waarvoor we onder andere een tafeltenniswedstrijd en andere sportieve spellen zullen gaan spelen. In de hal van De Singel wordt tevens iedere maand een kleine tentoonstelling gemaakt, kom hier dus gerust eens een kijkje nemen!

 

 • dav

  dav

 

Open Dag op maandag 3 april

Op maandag 3 april organiseert Internaat De Singel weer een open dag. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om op maandag 3 april van 10.00 uur tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen bij internaat De Singel aan de Burgemeester de Raadtsingel 93A in Dordrecht. De aanwezige medewerkers van De Singel staan klaar om u en uw kinderen te ontvangen.

 

Op 3 april zet ons internaat haar deuren open en kunt u op uw gemak rondkijken op onze unieke locatie. Tijdens deze open dag kunt u kennismaken met de dagelijkse gang van zaken op ons internaat. Afhankelijk van het tijdstip dat u komt, kunt u zien hoe het gaat als de kinderen bij De Singel gaan eten, wanneer ze van school gehaald worden of wanneer ze worden opgehaald door ouders.

 

Onze open dag is vrij te bezoeken – wij zien uit naar uw komst!

 

Komt de datum u niet goed uit? Dan kunt u natuurlijk ook een andere keer bij ons komen kijken! Neemt u voor meer informatie contact op via e-mail: desingel@stgmeander.nl of per telefoon: 078 648 55 55.

Groep V en BW op Winterkamp

Winterkamp 2017

 

Met groep V en BW op winterkamp. En winter was het. Precies het weekend dat wij op kamp gingen viel er sneeuw. En niet zo zuinig ook.

Met drie busjes gingen we op pad. Waaronder ook de partybus, volledig omgebouwd door Joey tot feestbus.

Op naar Wassenaar. De plek van de mooie grote luxe huizen. Maar onze scouting villa was helaas wat minder luxueus. Maar na de eerste schrik bekomen te zijn,hadden we het toch naar ons zin.

Nadat alle luchtbedden vol waren en iedereen een plekje had, zijn we naar de ijsbaan gegaan om daar te gaan schaatsen. Vele zagen het eerst niet zitten, maar uiteindelijk stond iedereen op hun schaatsen ( al dan niet met een zeehond hulp) .

Charissa heeft het ijs van wel heel dichtbij bekeken, en dat liep niet goed af. Uiteindelijk liep ze om 01:00 met knal roze gips het ziekenhuis uit. S nachts is ze nog naar boord gegaan en kon ze helaas niet meer bij ons blijven.

Zaterdagochtend hebben we de Hema in Wassenaar onveilig gemaakt en met de hele club daar wezen ontbijten. Met een goed gevulde maag, gingen we naar het strand in Scheveningen. Daar hebben we een kleine ‘’strand’’ wandeling gemaakt, daarna zijn we het winkelcentrum ingedoken. Om 14:30 zijn we Laurens op gaan halen en zijn we gaan skiën. Voor sommige mensen was goed skiën niet belangrijk zolang er maar niemand in de buurt was, want dat was gevaarlijk. Gelukkig hadden we ook een paar ‘’profs’’ bij. Na het skiën propte we iedereen in de tram op weg naar het centrum van Den Haag. Daar gingen we als een stel beesten tekeer in de Vapiana. Heerlijk gegeten en met onze buik vol was iedereen er klaar voor…. De dropping kon beginnen !!!. We werden in 2 groepen gedropt. BW vs V. Tijdens het lopen werd iedereen een levend sneeuwpopje. V kwam om 01:45 binnen gestrompeld en om 02:45 belde BW dat ze opgehaald wilden worden maar dat was een grap, ze zaten gewoon achter het kampgebouw. Iedereen was moe en kroop lekker in zijn slaapzakje dromend over het zwembad voor de volgende dag. Toen iedereen wakker was, zag iedereen een mooie laag sneeuw op de grond. Via een omweggetje langs het station om Deena, Yvette en Paco op te pikken, zijn we aangekomen bij het Tikibad. Daar hebben we heerlijk gezwommen en zijn we van snelle en leuke glijbanen afgegleden. Om 14:00 kreeg iedereen een lekker frietje met sausjes. Wanneer iedereen een lekker warme, schone douche had genomen, gingen ze zich omkleden om weer te vertrekken. Iedereen was moe na dit mooie en actieve kamp.Toen we waren aangekomen op internaat gingen heel veel mensen weer lekker naar huis en was het kamp voorbij. Lekker bijslapen.

 • IMG_8880

  IMG_8772

Griezelen tijdens de spooktocht

Eindelijk was er weer eens een spooktocht in de grienden georganiseerd. Stoer en dapper gingen de kids op stap, maar het was toch wel een beetje enger dan gedacht….. Gelukkig was er begeleiding bij! Dank je wel organisatie!

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Zwemplezier in Sliedrecht

Gisterenmiddag had basisschool De Horizon een studiemiddag, dus de kinderen hebben een middag vrij gehad. Na school zijn we daarom met de kinderen van groep Eemshaven gezellig op pad geweest. Met de trein zijn we naar het zwembad in Sliedrecht gegaan, waar de kinderen een hele leuke middag vol waterpret hebben beleefd. Een geslaagde middag!

 

 • SliedrechtZwembadE1

  SliedrechtZwembadE5
  SliedrechtZwembadE2
  SliedrechtZwembadE4

Een feestelijke start van het jubileumjaar

Op zondagavond 8 januari hebben we op Internaat De Singel onze nieuwjaarsborrel georganiseerd. Vanaf 19.30 uur was iedereen welkom bij groep Eemshaven. Er was een grote opkomst en iedereen heeft volop kunnen genieten van diverse feestelijke hapjes en drankjes. De nieuwjaarsborrel was dit jaar extra feestelijk, omdat De Singel dit jaar haar 70 jarig jubileum viert. De hapjes werden dan ook extra feestelijk geserveerd en er waren speciale blauwe drankjes. Daarnaast hebben we ons jubileumjaar nog geopend met gouden confetti en met sterretjes! Het was een erg gezellige avond en zeker een geslaagde start van het nieuwe jaar!

 

 • nieuwjaarsborrel14

  nieuwjaarsborrel13
  nieuwjaarsborrel12
  nieuwjaarsborrel9b
 • nieuwjaarsborrel6
  nieuwjaarsborrel4b
  nieuwjaarsborrel

 

Kerstdiner 2016

Zoals ieder jaar staan we bij De Singel gezamenlijk stil bij het kerstfeest. Dit doen we onder andere door middel van het kerstdiner op de groepen. Dit jaar was het kerstdiner op dinsdag 20 december. Naast de kinderen en de leiding van de groep, zijn ook de andere collega’s die op het internaat werkzaam genodigd om bij één van de groepen aan te schuiven.

 

Ook dit jaar was het weer genieten, met een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht. Daarnaast hebben de jongeren van Begeleid Wonen geassisteerd in de keuken en de gerechten geserveerd. Dat was erg leuk!

 

We kijken terug op een geslaagd kerstdiner en wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

 

 • kerstdiner10

  kerstdiner9
  kerstdiner8
  kerstdiner7
 • kerstdiner6
  kerstdiner3
  kerstdiner2
  kerstdiner1

De Top 100 Aller Tijden

De decembermaand is weer bijna voorbij; de maand van Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, terugblikken op het afgelopen jaar en natuurlijk.. de muzieklijstjes!

 

Ook dit jaar heeft meneer Wiljo weer een Top 100 Aller Tijden samengesteld met daarin de beste pop, country, jazz, soul, disco en heavy metal nummers die er ooit zijn gemaakt. De kinderen, jongeren en het personeel hebben een strookje kunnen inleveren met daarop hun persoonlijke vijf beste nummers aller tijden. Er zijn veel verschillende artiesten ingevuld, wat erg leuk was. Sommige nummers en artiesten kwamen heel vaak terug en aan de hand daarvan is er een top 10 samengesteld. De nummer 1 dit jaar, DJ Snake featuring Justin Bieber, was niet echt een verrassing. De overige nummers van de top 10 laten wel een verscheidenheid van muziekstijlen zien; Frozen en de Pikachu Song op nummer 3 en 6, gekozen door de jongere deelnemers en Claudia de Breij met het gevoelige ‘Mag ik dan bij jou’ door de wat oudere.

 

 1. DJ Snake featuring Justin Bieber – Let Me Love You
 2. Shawn Mendes – Mercy
 3. Frozen – Laat Het Los
 4. Sia – The Greatest
 5. Fifth Harmony – That’s My Girl
 6. Pikachu Song
 7. The Chainsmokers – Closer
 8. Little Mix – Shout Out to My Ex
 9. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
 10. Drake – One Dance

Deze uitslag hangt, samen met de persoonlijke lijstjes van de kinderen en het personeel, in de hal van het internaat.

 

De VVV bonnen, die onder de deelnemers zijn verloot, zijn gewonnen door Brian, Lars en Yasmina.

 

Iedereen bedankt voor het meedoen en we wensen jullie weer een muzikaal nieuw jaar toe!

 

dav

Jongeren groep V in actie voor Serious Request

De afgelopen weken zijn de jongeren van groep Volkerak druk bezig geweest met een actie voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar gaat al het geld dat wordt opgehaald naar kinderen met een longontsteking.

 

Om geld in te zamelen hebben de jongeren diverse cakes gemaakt en gebakken. Naast normale en grote cakes, konden er ook speciale cakes (zoals met stroopwafels en kruidnoten) worden besteld, evenals cakes met een decoratie of in speciale vormen. De actie was een groot succes, er zijn heel veel bestellingen binnengekomen. Het resultaat was dan ook een goed gevulde pot met geld om het goede doel van Serious Request mee te ondersteunen.

 

Op maandagavond 19 december zijn de jongeren met de trein naar het Glazen Huis in Breda geweest, waar zij het geld hebben overhandigd. Naast het geld, hebben ze ook een vlag van Internaat De Singel in de brievenbus van het Glazen Huis gedaan en deze werd vervolgens door Dionne Stax omhoog gehouden!

 

Verder hebben de jongeren tijdens hun bezoek een kort filmpje opgenomen over hun actie voor Serious Request. Dit filmpje kunt u hieronder of via deze link bekijken.

 

Maar het blijft niet bij deze video, want de jongeren zijn uitgekozen voor een interview, wat vanavond tussen 19:30 en 20:00 zal worden uitgezonden op NPO3!

 

We kijken terug op een erg gezellige avond en ook zeker op een zeer geslaagde actie voor het goede doel!

 

 • serious-request-2016-3

  serious-request-2016-4
  serious-request-2016-2
  serious-request-2016-1
 • foto-chequebox-serious-request-2016
  brievenbusfoto-serious-request-2016-1

Kerstspel “Jezus wordt geboren”

Kerst spel “Jezus wordt geboren”

De Godsdienstige Commissie organiseerde op maandag 12 dec een kerstspel in de Keet.

Juf Dorothea had in de aankleding van de Keet de juiste kerstsfeer aangebracht en gezorgd voor een schitterend decor. Juf Yvonne en juf Tess hielpen mee om de kinderen in de juiste toneelkleding te verkleden.

Meneer Wiljo vertelde het Kerstverhaal, waarbij hij soms ook stiekem de tekst wat aanpaste en veranderde. De kinderen moesten ontdekken wat er niet klopte aan de tekst.

In de eerste opvoering van het toneelstuk speelde Thijs en Elize voor Jozef en Maria. Brain was de herbergier, Sander was de oude Simeon, Angela speelde de oude vrouw Hanna, Gwen en Cynthia de engeltjes. Juf Yvonne liep als schaap rond. Het acteren van de spelers was van hoog niveau. Het leek warempel wel een Kunstmin uitvoering.

Na de pauze met koek en limonade wilden de kinderen het nog een keer spelen, maar nu wisselden de rollen. Brain en Cynthia waren nu Jozef en Maria en ook de kinderen van groep E deden mee zoals Esmee, Daphne, Julia en Marina. Het werd ook nu weer een prachtige uitvoering.

Na afloop hadden de kinderen goed naar het verhaal geluisterd, want de Engel riep natuurlijk niet ‘Feyenoord wordt Kampioen’, maar ‘in Bethlehem is Jezus geboren’. Het land waar het zich afspeelde was Israël en niet België en het geboortedorp was niet Sliedrecht maar Bethlehem.

 • dsc00783

  dsc00776
  dsc00770
  dsc00761
 • dsc00751
  dsc00749
  dsc00742
  dsc00738
 • dsc00736

 

‘Koken zoals vroeger’ in de Keet

In het kader van het 70-jarig bestaan van Internaat De Singel in 2017 is het thema in de Keet dit jaar ‘Net als toen…’ geworden. Binnen dit thema zijn er iedere maand ook subthema’s. Zo zijn de subthema’s ‘Onderwijs zoals vroeger’, ‘Handarbeid zoals vroeger’ en ‘Vervoer zoals vroeger’ de afgelopen maanden voorbij gekomen.

 

In december is het subthema ‘Koken zoals vroeger’. De komende periode staan er dus allerlei leuke activiteiten op het programma rondom koken. Zo gaan we bijvoorbeeld boterbabbelaars en chips maken, worden er augurken ingemaakt en gaan we ook weer aan de slag met diverse knutselactiviteiten.

 

De tentoonstelling van dit subthema staat inmiddels ook al in de hal. Kom gerust eens een kijkje nemen!

 

 • dav

  sdr
  sdr
  dav

Brandweer redt de Sint van het dak!

 

Donderdagmiddag 1 december kregen de kinderen van Internaat De Singel in Dordrecht zoals elk jaar een bezoek van de Sint. Het duurde dit jaar alleen wel even voordat de Sint er was, want wat bleek nu, hij zat vast op het dak van het internaat! Toen de Sint de nacht daarvoor de schoentjes van de kinderen kwam vullen ging Amerigo het paard er plotseling vandoor, zonder Sint en zonder Pieten. Zij hebben dus heel de dag vastgezeten op het dak. Snel werd de brandweer gebeld om ze van het dak af te halen. Dankzij deze dappere mensen stonden de Sint en zijn Pieten gelukkig weer snel en veilig op de grond. Eindelijk kon het feest beginnen!

 

 • sinterklaasredden6

  sinterklaasredden7
  sinterklaasredden5
  sinterklaasredden3
 • sinterklaasredden2
  reddingsactie-sinterklaas-de-singel-3

Vliegtuigen spotten in Rotterdam

In het kader van het huidige Keet-thema ‘Vervoer zoals vroeger’, is juf Door met enkele kinderen van groep Eemshaven naar het vliegveld in Rotterdam gegaan om vliegtuigen te spotten. En dat is goed gelukt! Vervolgens hebben we ook nog genoten van  heerlijke bitterballen en een lekker drankje. De kinderen hebben het supergezellig gehad met elkaar en vonden het een heel leuk uitje!

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  uitjevliegtuigenspotten4

 

 

 

Ouderavond

Op groep Dordtse kil hebben we 1 keer per jaar een ouderavond. Dit plannen we meestal in het najaar. Iedereen neemt dan een hapje mee, zodat we eerst gezellig met kinderen, ouders en collega’s een hapje eten. Er staat dan een tafel vol met heerlijke, vaak zelfgemaakte hapjes door ouders en groepsleiding. Na het eten worden de kinderen in een andere ruimte beziggehouden door de 2 stagiaires, zodat ouders en groepsleiding met elkaar van gedachten kunnen wisselen over bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld gebruik van computer, bedtijden etc. Afgelopen zondag hadden wij weer zo’n avond. De opkomst was zeer groot. Het was weer een geslaagde avond.

 • 20161030_183058

  20161030_183142

Thema oktober in de Keet is: Handenarbeid zoals vroeger

Na het thema ‘Onderwijs zoals vroeger’ in de september is het nieuwe thema voor deze maand ‘Handenarbeid zoals vroeger’! Juf Door heeft weer een ontzettend leuke tentoonstelling in de hal gemaakt hierover. Deze maand zijn er diverse activiteiten in de Keet rond dit thema. Kom gerust een kijkje nemen!

 

 • img_7762

  img_7761
  img_7760
  img_7759

 

Bezoek aan het onderwijsmuseum

Afgelopen woensdag hebben een aantal kinderen samen met juf Door en juf Leja een bezoek gebracht aan het onderwijsmuseum. Er was van alles te beleven en te doen, zoals schrijven op een oude lei en gymen op oude gymtoestellen. Een leuk uitje en ook nog eens naast de deur!

 • dsc00371

  dsc00404
  dsc00388
  dsc00375
 • dsc00370
  dsc00367

 

Dag van de pedagogisch medewerker

Vandaag, donderdag 15 september, is het de dag van de pedagogisch medewerker. Een goede reden om al onze medewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor alle kinderen op ons internaat in het zonnetje te zetten!

 

dagvdleidster2016

 

dav

 

Nieuw thema in de Keet: Onderwijs zoals vroeger

Dit schooljaar staat er weer een geheel nieuw thema centraal in onze recreatiekeet. In het kader van het 70-jaar bestaan van ons internaat is het thema ‘Net als toen…’ geworden. Gedurende dit thema worden er diverse leuke activiteiten ondernomen die vroeger door de kinderen op het internaat werden gedaan. Hierbij kan gedacht worden aan rolschaatsen, knikkeren, springtouwspelletjes, het doen van een spannende speurtocht en nog veel meer! Daarnaast heeft iedere maand ook een eigen subthema en deze maand is dat ‘Onderwijs zoals vroeger’.

 

Juf Door, onze recreatieleidster, heeft in de hal van De Singel een tentoonstelling gemaakt van oude schoolboekjes, een leesplankje, een schoolbankje enz. Dat is heel leuk om te zien! In de Keet worden activiteiten gedaan die met het onderwijs van vroeger te maken hebben, zoals bijvoorbeeld een lei maken. Dat is een klein schoolbordje waar de kinderen vroeger met een griffel(krijtje) op schreven.

 

Volgende maand is het subthema: Handarbeid zoals vroeger. Dat wordt weer punniken!

 

5

Een geslaagde start van het nieuwe schooljaar voor groep Eemshaven

Het nieuwe schooljaar is inmiddels al weer enkele weken geleden van start gegaan. Dit jaar is groep Eemshaven verhuisd naar een naar een nieuwe groepsruimte in het Singelpand en dat bevalt ons hartstikke goed! Zeker nu met het mooie weer kunnen we met de openslaande deuren naar de tuin heerlijk buiten aan tafel eten. Iedereen heeft inmiddels ook zijn of haar slaapkamer gezellig ingericht.

 

Dit jaar hebben we ook twee nieuwe groepsgenootjes mogen verwelkomen bij groep E: Tessa en Maria. Ook zij beginnen hun draai te vinden. Momenteel zijn we op de groep bezig met het maken van leuke foto’s, zodat de aankleding nog gezelliger wordt, zowel boven als in de slaapkamers.

 

Kortom een geslaagd begin van het nieuwe schooljaar!

 

 

groepestartschooljaar

Open dag op vrijdag 7 oktober

Op vrijdag 7 oktober 2016 organiseert internaat De Singel weer een open dag!
Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om op vrijdag 7 oktober 2016 van 10.00 uur tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen bij internaat De Singel aan de Burgemeester de Raadtsingel 93A in Dordrecht. De aanwezige medewerkers van De Singel staan klaar om u en uw kinderen te ontvangen.

 

Op 7 oktober zet ons internaat haar deuren open en kunt u op uw gemak rondkijken op onze unieke locatie. Tijdens deze open dag kunt u kennismaken met de dagelijkse gang van zaken op ons internaat. Afhankelijk van het tijdstip dat u komt, kunt u zien hoe het gaat als de kinderen bij De Singel gaan eten, wanneer ze van school gehaald worden of wanneer ze worden opgehaald door ouders.

 

Onze open dag is vrij te bezoeken – wij zien uit naar uw komst!

 

Komt de datum u niet goed uit? Dan kunt u natuurlijk ook een andere keer bij ons komen kijken! Neemt u voor meer informatie contact op via e-mail: desingel@stgmeander.nl of per telefoon: 078 648 55 55.

Een sportief bovenbouwkamp in Gelderland

Op vrijdag 3 juni zijn de jongeren van de groepen Oude Maas, Volkerak en Begeleid Wonen met zijn allen op kamp geweest in Garderen. We hadden een ontzettend leuk kampgebouw met een aantal verschillende slaapkamers en een grote slaapzaal. Er was een grote keuken waar we heerlijk eten klaar konden maken. Verder waren er grote trampolines, schommels, een tafeltennistafel, een voetbal- en volleybalveld en veel picknicktafels. Iedereen kon zich dus prima vermaken. Op vrijdagavond stond er een dropping op de planning, maar door het plotseling opkomende onweer hebben we die helaas op het laatste moment af moeten blazen. In het kampgebouw hebben we toen een ouderwetse spelletjesavond gedaan. Iedereen is in teams ingedeeld en moest proberen zoveel mogelijk punten te behalen. Na de spelletjes hebben we boven op zolder een ‘nachtbioscoop’ gecreëerd.

 

Op zaterdag zijn we naar het klimbos geweest, daar konden de jongeren op verschillende hoogtes klimmen.. de hoogste was wel 25 meter hoog! In de middag was er voor de liefhebbers nog even tijd om in Apeldoorn te gaan shoppen. De rest heeft kunnen relaxen rond het kampgebouw. In de avond is er genoten van een smakelijke en gezellige barbecue en vervolgens zijn er weer leuke spelletjes gedaan. Toen het donker werd zijn we met de dropping begonnen. De jongeren zijn in twee groepen, op twee verschillende plaatsen gedropt. Om half twee was de eerste groep terug, zij waren in een keer goed gelopen. De andere groep belde een tijdje later en zij zijn vervolgens opgehaald.

 

Zondag zijn we naar de Zeumerse Plas geweest, waar we konden wakeboarden en waterskieën. Het was niet makkelijk, maar een aantal jongeren is het toch gelukt! Voor degenen die liever een iets rustigere activiteit wilden doen, konden suppen op het meer. Aan het eind van de middag was het weer tijd om terug naar het internaat te gaan.

 

We hebben veel plezier gehad en gelachen met elkaar, we kunnen terugkijken op een gezellig en geslaagd kamp!

 

Bovenbouwkamp2016aa

 

Bovenbouwkamp2016bb

 

 

Uitwuiffuif BW & Centraal afscheid jongeren

Zondag 12 juni is er aan het begin van de avond een uitwuiffuif voor de jongeren en ouders van Begeleid Wonen georganiseerd. Het schooljaar loopt ten einde en enkele jongeren van Begeleid Wonen gaan het internaat verlaten. Judith, de begeleidster van BW, heeft een mooie speech voor alle aanwezigen gegeven en vervolgens is er met elkaar genoten van heerlijke hapjes en drankjes.

 

Later op de avond is er, na afloop van de bezinningsdienst, op gepaste wijze afscheid genomen van al de jongeren die het internaat gaan verlaten. Directeur Marianne Rutte vroeg of de jongeren naar voren wilden komen, maar noemde nog niet gelijk zijn of haar naam. In plaats daarvan werden er hints in een paar kernachtige woorden gegeven om een schets van de jongere te maken. Al gauw werd het geraden en wist men in de zaal om wie het ging. Zo nam internaat De Singel afscheid van Kirsten, Femke, Dillia, Deena, Rene, Anouk, Romy, Wendy, Annemieke en Marina. Daarnaast hebben de jongeren nog een leuk presentje in ontvangst mogen nemen.

 

We wensen de jongeren alle succes in de toekomst en hopen dat ze op een leuke internaattijd kunnen terugkijken.

 

 

Uitwuiffuif BW 2016 II

Uitwuiffuif BW 2016

Bezinningsbijeenkomst in het Kraaienest

Zondag 12 juni werd in het Kraaienest de jaarlijkse bezinningsbijeenkomst van internaat De Singel gehouden. Het was heugelijk te zien dat de opkomst groot was en dat er zoveel jongeren aan deze bijeenkomst hebben meegewerkt.

 

Met medewerking van Ad Driesprong, Emma Visser, Tiana Schipper, het kinderkoor en de catechese groep onder leiding van Dorothea is er vorm gegeven aan het thema ‘Mens, durf te leven’. Zeker in deze onzekere en gewelddadige tijd een actueel onderwerp. Als leidraad werden de tekstgedeeltes uit Mattheus 25:14-29 en 2 Tim. 1:7 gebruikt.

 

De jongeren van de catechese groep (Irene, Yasmina, Laurens, Remi, Wendy en Yvette) hebben in een sketch uitgebeeld dat je je niet moet laten leiden door angst.

 

Tijdens het gebed en de overdenking wist Ad op kundige en creatieve wijze alle invalshoeken van het thema ‘Mens, durf te leven’ en het schippersleven met elkaar te verbinden. De muzikale begeleiding was wederom in deskundige handen van Emma, die tijdens een lied de mensen enthousiast dansend van de stoelen wist te krijgen.

 

BezinningsbijeenkomstKinderkoorBijgesneden

Een onvergetelijk Hattemkamp!

Sinds lange tijd is De Singel weer naar het Nationaal Kamp in Hattem geweest. Op maandag 6 juni zijn de kinderen met de bus naar Hattem vertrokken. Er is in tenten geslapen en er is zelf gekookt. Ook zijn er allerlei verschillende leuke activiteiten en spellen gedaan. Zo was er woensdagavond een markt waarbij ouders langs konden komen en is er donderdag een sportmiddag georganiseerd. Verder zijn er de gehele week veel liedjes gezongen in het amfitheater. Het amfitheater was tevens de plaats waar op vrijdag de kampweek is afgesloten. Tijdens deze afsluiting is ook bekend gemaakt wie de wisselschaal en het ornament hadden gewonnen. De wisselschaal was voor ‘De Crazy Tulbanden’ uit Lemmer en de groep ‘De Oosterse Kamelenkwijl’ kreeg het ornament uitgereikt. Het Hattemkamp 2016 was zeer geslaagd en de kinderen kijken terug op een erg gezellig en onvergetelijk kamp!

 

 

 • Hattemkamp Sportdag

  Hattemkamp oosterse kamelen kwijl gewonnen
  Hattemkamp Ons toneelstuk
  Hattemkamp Leemkule

Avondvierdaagse 2016

Dit jaar hebben de kinderen van de Dordtse Kil en Eemshaven weer meegedaan met de avondvierdaagse. De kinderen hadden er zin in en waren vastberaden om uiteindelijk op vrijdag de medaille op te halen. We luisterden onderweg naar liederen van de grote Karateclub die voor ons liep. Maar zo nu en dan wanneer het stil viel begonnen wij te zingen; ‘Potje met vet’, ‘Daar boven op de berg’, ‘Soep soep soep’, en nog veel meer! De sfeer zat er dus goed in. We lieten de vlag van het internaat op vrijdag trots aan de vele honderden toeschouwers zien en behaalden zonder problemen de finish. Marina, Tessa, Elize, Thijs, Sander, Lars, Fleur, Daphne en Daniel van harte gefeliciteerd met deze prestatie! Met dank aan alle ouders, opa’s, oma’s en tantes die hebben meegelopen en meegelopen tijdens de avondvierdaagse.

 

InternaatDeSingelAvond4Daagseb

Met alle kinderen en collega’s uit eten bij de Chinees

Ter ere van het 100 jarig bestaan van Stichting Meander zijn we dinsdagavond 14 juni met de kinderen en collega’s van ons internaat uit eten geweest bij de Chinees aan de Krispijnseweg in Dordrecht. Er was een lopend buffet met onder andere verschillende soorten vlees, vis, frietjes en ijs.

Het was gezellige avond met elkaar en iedereen heeft heerlijk gegeten!

 

 • ChineesInternaat2

  ChineesInternaat3
  ChineesInternaat

Meanderkidstoernooi

Zaterdag 28 mei werd weer het jaarlijkse meanderkidstoernooi gehouden. Veel kinderen, ouders en personeel van ons internaat deden/werkten daaraan mee. Van jong tot oud!! Het zonnetje scheen en de temperatuur was heerlijk. Soms misschien iets te warm. Winnen of verliezen…het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we veel plezier hebben gehad met elkaar!!

 • IMG_7309

Lees verder →

Gezellige afsluiting catechisatie schooljaar 2015-2016

Als afsluiting van de catechisatie van dit schooljaar zijn we er een gezellig avondje op uit geweest. Even niet nadenken en spreken over serieuze dingen, maar gewoon gezellig bowlen, borrelen en ten slotte nog heerlijk genieten van een lekker ijsje! Het thema van de catechisatie was: ‘mens durft te leven’. Dat hebben we tijdens het bowlen ook zeker gedaan, er is flink gelachen met elkaar. Het was een erg gezellige avond!

BowlenCathesatie

Stichting Meander aanwezig op vakbeurs Maritime Industry

Dit jaar wordt de vakbeurs Maritime Industry op 24, 25 en 26 mei in Gorinchem georganiseerd. Tijdens deze vakbeurs zijn er vele exposanten uit de branche aanwezig en met ruim 15.000 bezoekers is dit het meest complete platform voor de binnenvaart, zeevaart en visserij. Uiteraard was Stichting Meander ook vertegenwoordigd op deze beurs. Namens schippersinternaat De Singel was Dorothea, onze recreatieleidster, op woensdag 25 mei aanwezig. We stonden op een toplocatie, het was erg gezellig en we hebben een aantal mooie gesprekken gevoerd!

 

DoorMaritimeIndustryBeurs

Geslaagd kamp groep Dordtse Kil in Vlierden

Het laatste weekend voor de meivakantie zijn wij met onze groep op kamp geweest naar Vlierden Bospark De Bikkels. Koos Konijn stond ons al op te wachten en kon niet meer stuk bij de kinderen. We logeerden in een leuk kamphuis tegenover de speeltuin. We hebben heel veel gedaan: dansen, knutselen, koekjes bakken, voetballen, kampvuur maken, lekker eten, schatkistjes zoeken, volleyballen, lekker in de speeltuin spelen en nog veel meer!! Het belangrijkste is dat we heel veel plezier met elkaar gehad hebben!!

 • IMG_7209

  IMG_7146
  IMG_7117 - kopie
  IMG_7103
 • IMG_7069
  IMG_7066

Spaanse sferen tijdens de gezinsdag van De Singel

Vrijdag 8 april was het weer tijd voor de jaarlijkse gezinsdag van schippersinternaat De Singel. Tijdens dit feestelijke evenement, dat inmiddels een echte traditie op ons internaat is geworden, organiseren we altijd leuke activiteiten voor alle kinderen, ouders en medewerkers van het internaat. Ook staat de gezinsdag ieder jaar in het teken van een thema, dit jaar was dat ‘Viva España!’.

 

De activiteiten vonden dit jaar plaats op het achterplein van De Singel, waar onder andere een ritje gemaakt kon worden op een ‘echte’ stier. Ook is er een voetbalcompetitie geweest tussen twee Spaanse teams en is er later op de middag een workshop ‘flamenco dansen’ gevolgd, onder leiding van een echte flamencodanseres!

 

Uiteraard hebben we deze dag ook genoten van de Spaanse keuken. Er was bijvoorbeeld een masterclass paella maken, waarbij twee groepen de beste paella probeerden te maken. De winnaar kreeg ‘de gouden pollepel’ uitgereikt, waarna iedereen gezellig aan lange tafels van de gemaakte paella kon genieten. Daarnaast waren er ook nog allerlei tapas, die door de kinderen van de verschillende groepen op het internaat zijn gemaakt. Verder was er nog een kraampje met heerlijke churros op het plein.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige gezinsdag en hebben al weer zin in de eerstvolgende editie, het organisatiecomité heeft nu al allerlei leuke ideeën!

 

 • DSC_0246

  DSC_0217
  Website2
  Website1
 • _MG_3780
  _MG_3816
  _MG_3856
  _MG_3896

Zwanejong komt eten en spelen op De Singel

Afgelopen dinsdag kwamen de kinderen van het Zwanejong eten en spelen bij ons op de Singel. Een prettige bijkomstigheid was dat onze kinderen de middag vrij waren van school ivm een studiedag van het personeel. Zodoende hadden we alle tijd om eerst even binnen te spelen(het tafelvoetbal, de keukenhoek en de legotafel waren erg in trek) daarna lekker met elkaar te eten en nog heerlijk buiten te spelen op het klimrek, de schommels en een rondje in de jeep. Maar voordat we naar buiten gingen kregen we nog een rondleiding in de keuken en mochten de kinderen zelfs in een hele grote pan gaan zitten. Van juf Joyce kregen ze nog wat lekkers. Het was een hele leuke middag!

De Singel gaat naar het Nationaal Kamp in Hattem

Sinds lange tijd gaat de Singel dit jaar weer naar het Nationaal Kamp in Hattem. Woensdag 16 maart is de kampfilm op de Singel gedraaid. Jongeren en begeleiding van de internaten Maasbracht en Nieuwegein waren hier om gezamenlijk de film te bekijken. Wij wensen ze veel plezier met de voorbereidingen en in juni een topweek in Hattem toe!

 • IMG_2457

Lees verder →

 

Lekker knutselen in de Keet!

In onze recreatieruimte, de Keet, was de afgelopen periode weer van alles te beleven!

 

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lees verder →

 

Er is gewerkt met het thema Kleurrijk in de Keet. Iedere dag kiest Door, onze recreatieleidster, een ding of dier uit wat daarmee te maken heeft. Onder andere de giraffe kwam aan de beurt! In de toneelkamer hebben we prachtige maskers gevonden van giraffes, dus de kinderen vonden zich een echte giraf! Hoe voelt het nu om altijd zo’n lange nek te hebben en om altijd zover te moeten bukken als je wilt eten of iets wilt makken van de grond? De kinderen hebben eerst mogen oefenen met elkaar om daarna een echt parcours te mogen afleggen waarbij de nek steeds recht moest blijven. Nou, dat was echt even opletten en elkaar goede aanwijzingen geven. Na zo intensief bezig geweest te zijn, mochten de kinderen lekker gaan smullen van een eigengemaakte giraffe van poffertjes, ontbijtkoek, kaas en worstjes. Heel simpel, maar het gaf een heel grappig effect!

 

Daarnaast hebben we ook weer allerlei leuke knutselwerkjes gemaakt. Zo zijn de kinderen onder andere aan de slag gegaan met het maken van een leuk zoutpotje, waar we zout, krijt en glazen potjes voor hebben gebruikt. Het zijn erg mooie potjes geworden!

 

Verder zijn we ook nog even indianen geweest. We hebben ons verkleed als indianen en hebben in onze eigen tipi gezeten. Er zijn allerlei opdrachten en spelletjes gedaan waarmee de kinderen konden laten zien dat ze échte indianen zijn, zoals speerwerpen, klimmen en klauteren en vissen. Voor indianen hoeven we dus eigenlijk helemaal niet ver op reis, we vinden ze namelijk gewoon bij de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht!

 

 

Nieuw drumstel aangeschaft voor de muziekkamer

 

Sinds kort hebben we een nieuw elektrisch drumstel in onze muziekkamer, een Yamaha DTX. De jongste kinderen van de groep De Dordtse Kil hebben het drumstel al getest en het bleek een grote aanwinst te zijn. Er wordt door jong en oud goed gebruik gemaakt van de muziekkamer!

 

DSC09855

 

Gezinsdag 8 april: Viva España!

Op vrijdag 8 april organiseert ons internaat, tevens ter ere van het 100 jarig jubileum van Stichting Meander, de jaarlijkse gezinsdag voor alle kinderen, ouders en medewerkers van het internaat.

Op de gezinsdag maken we er met de kinderen, ouders en medewerkers van De Singel een gezellig feest van. Zo worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd en wordt er samen genoten van een heerlijke maaltijd. Ieder jaar staat deze gezinsdag in het teken van een thema, en deze editie is dat ‘Viva España!’.

Het samenkomen voor de gezinsdagen is inmiddels een echte traditie bij Internaat De Singel. We merken dat de kinderen, ouders en medewerkers het altijd erg naar hun zin hebben tijdens deze festiviteit. We kijken daarom ook weer erg uit naar de komende gezinsdag!

Pasen 2016

20160302_180722

 

Beste kinderen, ouders en groepsleiding,

 

Het Thema voor het Paasfeest is dit jaar: Vier het leven!

Er is een hoop ellende in de wereld. Ook afgelopen jaar zijn we opgeschrikt door het nieuws over oorlogen, hongersnoden, natuurrampen en aanslagen. Maar ook in je persoonlijk leven kan je verdriet, tegenslagen, angst en pijn ervaren. Je zou bijna daardoor de mooie dingen van het leven niet meer zien en vergeten om het leven te vieren.

 

In het lied ‘De steppe zal bloeien’ van Huub Oosterhuis gaat het over de droom en de hoop op een betere wereld. De tekst is gebaseerd op Jesaja 35 en is een lied van opstanding. Dit is de tekst van het lied;

 

De steppe zal bloeien. De steppe zal lachen en juichen.

De rotsen die staan vanaf de dagen der schepping, staan vol water, maar dicht, de rotsen gaan open.

Het water zal stromen, het water zal tintelen, stralen, dorstigen komen en drinken, de steppe zal drinken.

De steppe zal bloeien. De steppe zal lachen en juichen.

De ballingen keren. Zij keren met blinkende schoven.

Die gingen in rouw tot aan de einde der aarde, één voor één, en voorgoed, die keren in stoeten.

Als beken vol water, als beken vol toesnellend water, schietend omlaag van de bergen, als lachen en juichen.

Die zaaiden in tranen, die keren met lachen en juichen.

De dode zal leven. De dode zal horen: nu leven.

Ten einde gegaan en onder stenen bedolven: dode, dode, sta op, het licht van de morgen.

Een hand zal ons wenken, een stem zal ons roepen: Ik open hemel en aarde en afgrond en wij zullen horen en wij zullen opstaan en lachen en juichen en leven.

 

Van het leven van Jezus leren we met Pasen, dat de liefde sterker is dan de dood en zal overwinnen.

In de hal van ons internaat staat een schikking die over het lied ‘De steppe zal bloeien’ gaat. De dode tak staat symbool voor de steppe en de bloemen voor het leven, de opstanding.

 

Vriendelijke Paasgroet,

De Godsdienstige Commissie

Vrijdag 15 april open dag bij Internaat De Singel

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om op vrijdag 15 april van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen bij Internaat De Singel aan de Burgemeester de Raadtsingel 93A in Dordrecht. De aanwezige medewerkers van ons internaat staan klaar om u en uw kind(eren) te ontvangen.

Op 15 april zetten we bij Internaat De Singel de deuren open en kunt u op uw gemak rondkijken op onze unieke locatie. Tijdens deze open dag kunt u kennismaken met de dagelijkse gang van zaken op ons internaat. Afhankelijk van het tijdstip dat u komt, kunt u zien hoe het gaat als de kinderen bij De Singel gaan eten, wanneer ze van school worden gehaald of wanneer ze worden opgehaald door ouders. Op deze manier krijgt u een bijzondere inkijk in het leven van kinderen op Internaat De Singel. De open dag is vrij te bezoeken. Wij zien uit naar uw komst!

Disco met blingbling in de Keet

Afgelopen woensdagavond maakten meneer Wiljo en juf Linda er weer een feestje van. Joey zorgde voor de juiste muziek. Er werd gedanst, maar ook de gebruikelijke spelletjes zoals stopdans, limbodansen en natuurlijk de polonaise werden gedaan. Uiteraard was er ook limonade en wat lekkers!

 • DSC09672

  DSC09674
  DSC09671
  DSC09663
 • DSC09662

Uitnodiging

DONDERDAG 17 DECEMBER
17.00 – 18.30 UUR
Soep en broodje bij de Keet
voor alle kinderen en ouders

Op de groepen V/O is er op vrijdag 18 december nog iets lekkers

voor de ouders die er de 17e niet bij kunnen zijn.

De kookworkshop van Pieter

Koken met Pieter

Mij werd gevraagd een stukje te schrijven over de kookworkshop op BW. De jongeren vinden kookworkshop niet zo’n leuke benaming en dat begrijp ik.   Ik hoef ze niet meer te ‘ leren’  koken, want dat kunnen ze al. Wat ik wel doe is ‘ samen’ met ze koken, adviseren m.b.t . de hoeveelheden, een boodschappenbriefje maken en samen de recepten opstellen en het uitwerken van een receptuur. Daarbij geef ik tips en trucs en probeer ze zoveel mogelijk aan de verse producten te krijgen. Dit is gezond, goedkoper en lekkerder!

Ik kan niets anders zeggen, dan dat het altijd gezellig is en de jongeren heel goed hun best doen. We hebben al aardig wat maaltijden gemaakt en opgepeuzeld. De recepten worden bewaard in een mapje wat op BW ligt.

Maar wat hebben we zo al gemaakt?

-Bietensalade – Spaghetti met balletjes gehakt en zelfgemaakte saus – Wraps met kip en verse groenten – Zeeuwse komkommersalade – Gebakken aardappelen met zelfgemaakte kipschnitzel – Pilaf met rijst en doperwtjes – Pannenkoeken met spek, kaas en naturel hierbij natuurlijk ook verschillende toetjes: – warme custard pudding – Ijs – Vla – Gebakken appelroosjes

En het mooie is, iedereen doet mee! Er worden boodschappen gedaan, er wordt gesneden, gekneed, gekookt, gebraden, gegeten en opgeruimd. en iedere week kijken we wat zo’n maaltijd p.p. kost.

We zijn gewoon goed bezig!

Een culinaire groet van

Yvette Dragt Wendy Wolters Annemieke Veldman Danielle Ooms Marina Oudakker Kirsten Egas Pieter de Jonge

koken met pieter 2 foto 1 koken met Pieter

Kinderen brengen bezoek aan de Ark van Noach

Godsdienstige Commissie

Woensdag 28 oktober ‘15 zijn we op uitnodiging van de Godsdienstige commissie naar de Ark van Noach in Dordrecht geweest. Zo’n 12 kinderen van groep Dordtse kil en groep Eemshaven hebben daar veel plezier aan beleefd. Ondanks dat het bezoek aan de Ark van Noach voor veel kinderen geen verrassing meer was, wilden ze toch nog graag een keer mee naar de Ark van Noach.

Hier volgen er reacties van aantal kinderen hoe ze het vonden;

 • Tessa; Je had boven op de Ark vlak bij de giraffe een mooi uitzicht. Ik heb ook pony’s geaaid. De pony’s vond ik het leukste.
 • Elize; de Ark was super lang. De geiten die over het bruggetje heen liepen vond ik erg leuk. Maar ook de pony’s waren schattig.
 • Thijs; ik weet niet zo goed wat ik het leukste vond….ja toch wel. De apen waren het leukst en ze waren nog echt ook (volgens Thijs).
 • Marina ; Ik vond alles leuk en ik zou nog wel een keer willen.
 • Brain; Ik vond het wel stom dat ik de hele tijd moest rennen om die stempels. De kleine Ark vond ik het leukst, daarin kon je glijden van een steile en gladde glijbaan.
 • Cynthia; Alles vond ik leuk……alle dieren waren leuk.
 • Fleur; Ik vond het leerzaam en eigenlijk ook heel leuk. De speurtocht was super en de glijbaan was gaaf! Je mocht er beesten aaien en je kon er ook eten, maar dat hebben we niet gedaan.

 • DSC09200

  DSC09186
  DSC09182

Huisje Boompje Beestje “Het Internaat”

Schermafbeelding 2015-10-15 om 22.21.52

 Thema: Wonen. Raaf en Fahd ontdekken dat er ouders zijn die op een schip wonen. De kinderen van deze ouders wonen doordeweeks op een internaat! Op het internaat is vanmiddag een voetbalwedstrijd. Maar Jeffrey, de keeper, is nog aan boord bij zijn ouders. Hun schip heeft motorpech! Fahd gaat op zoek naar Jeffrey. Zouden zij de wedstrijd nog kunnen redden?

Themadag! 16-10-2015

Beste ouders, verzorgers, belanghebbenden,

Het beleidscentrum organiseert een jaarlijks terugkerende themadag en werkt hiervoor samen met het LOVK.
De bedoeling is om met elkaar te praten over uw kind(eren) en de overgang van boord naar een woonvorm aan de wal. Hoe bereidt u het kind voor en wat voor impact heeft het op het gezin?

Ouders die voor hun kind(eren) een internaat, leefgroephuis of gastgezin kiezen, of ouders die nog een keuze moeten maken, nodigen wij van harte uit om aanwezig te zijn.

Datum: vrijdag 16 oktober 2015
Tijdstip: 10.00 uur t/m 13.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: internaat de Singel, Burgemeester de Raadtsingel 93A in Dordrecht

Deze dag staat in het teken van vragen stellen en ervaringen delen.

Wat komt er aan de orde?
• Een korte lezing: Hoe kijkt de LOVK naar uw kind bij de overgang van groep 2 naar groep 3? (LOVK)
• Wat het betekent voor ouders als je kind voor het eerst naar het internaat gaat.
• Ervaringen van een groepsleiding op het internaat.
• Voorlichting over verschillende mogelijkheden van huisvesting.
Tevens is er op deze dag ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en informatie.
Uiteraard wordt er voor koffie/thee en voor de lunch gezorgd.
Kinderopvang is mogelijk, wanneer u hier gebruik van wenst te maken graag even aanmelden.
Internaat de Singel heeft open dag op 16 oktober en kunt u dit dus mooi combineren.

Graag willen we weten of u interesse heeft in deze themadag. Wij stellen het op prijs als u ons dit via de mail of schriftelijk laat weten. Bij onvoldoende belangstelling kan deze themadag helaas niet plaatsvinden. Meldt u daarom zo spoedig mogelijk aan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jenny Klein.
We hopen u op 16 oktober te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Anita van Laren, directeur LOVK
Jenny Klein, vertrouwenspersoon/ contactfunctionaris/ aandachtsfunctionaris, Meander

email: vertrouwenspersoon@stgmeander.nl mobiel: 06-12740348

Trainen voor het Meanderkidstoernooi!

Voetbaltraining kinderen van 6 tot en met 10 jaar

 • 20150330_162540

  20150330_162537
  20150330_161922
  20150330_160237

Afgelopen maandagen zijn de trainingen weer begonnen, want we willen op het Meanderkids toernooi in Rotterdam goed voor de dag komen.

In de gymzaal beginnen we de training met een warming-up om alles los te gooien en de beentjes soepel te maken. Daarna een aantal oefeningen, spelletjes en tenslotte een partijtje.

Uit de training blijkt dat Lars, Thijs en Tessa over een hard schot beschikken en al verschillende mooie doelpunten hebben gemaakt.

Dat is best moeilijk want Daphne is een hele goede keepster en is voor niemand bang.

Fleur, Marina en Senna zijn hele goede verdedigers en daardoor moeilijk te passeren.

Brain heeft een goed loopvermogen en is overal waar de bal is.

Dat belooft heel wat voor de toekomst, vooral omdat we ook nog versterking krijgen van Britt en Esmee die nog niet mee hebben getraind.

Paasfeest op de Singel

Er is veel aandacht besteedt aan het paasfeest. Niet alleen dmv een paasontbijt, maar ook door het plaatsen van een paasboom in de hal. Hier kon iedereen een kaartje in de boom hangen met zijn/haar goede/blije nieuws erop.

 • foto 2 (1)

  foto 1 (1)
  foto 3 (1)
  foto 4

Project duurzaamheid

Project duurzaamheid

De maand februari stond in het thema: duurzaamheid!

Hoe energiezuinig ben jij? Leven zonder afval? Zuinig met water? Het kwam allemaal aan bod!

Iedere groep heeft een ideeënbus gekregen en de kinderen hebben hier hun ideeën in kunnen deponeren! Grappige, leuke, gekke maar ook nuttige tips zijn er voorbij gekomen!

De groepen (kinderen en leiding) reageerden enthousiast op het project en de komende maanden zal er extra aandacht zijn om te kijken hoe dingen anders en zuiniger kunnen op de groep.

Wat ook erg leuk was om proefjes te doen met water….de kinderen hebben genoten wat je allemaal met een beetje water kan doen, maar zijn zich ook bewust dat het heel bijzonder is dat wij “gewoon” water uit de kraan kunnen drinken! Conclusie: wees zuinig met water!

Het vaarwater is weer open

Het vaarwater is schoongemaakt voor een nieuw seizoen speelplezier. Met mooi weer kunnen de kinderen hier heerlijk spelen met hun zelfgemaakte schepen.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smakelijke workshop op Begeleid Wonen

Op Begeleid Wonen heeft Pieter de Jonge een workshop Aziatisch koken verzorgt. Op het menu stond Nasi Goreng, Sambal goreng telor en zelfgemaakte pindasaus. We kregen een boodschappenlijst en Pieter nam zelf ook wat ingrediënten mee, zoals voorgekookte rijst (wisten jullie dat de rijst beter bakt als hij de dag ervoor gekookt is?) en kruiden.

Eerst moest er veel gesneden worden,het liefst zo dun mogelijk, en heeft Pieter uitleg gegeven hoe je het best kan snijden en welke messen je kunt gebruiken. Tijdens het koken gaf hij ook nog handige tips. Het ging steeds lekkerder ruiken in de keuken van BW en de gerechten zagen er mooi uit.

Gelukkig mochten we de gerechten zelf opeten en het resultaat mocht er zijn! Het was een lekkere, gezellige en leerzame workshop.

 • foto 4 (2)

  foto 3 (1)
  foto 3 (2)
  foto 2
 • foto 2 (3)
  foto 2 (2)
  foto 2 (1)

Zwanejong luncht op de Singel

 • 20150120_122408

  20150120_122413
  20150120_122359
  20150120_122354

Afgelopen dinsdag zijn de kindertjes van het Zwanejong met hun jufs op de Singel wezen lunchen. Het was erg gezellig. De knakworsten smaakten heerlijk en iedereen zat lekker te smullen. Na het eten wilden de kinderen de slaapkamers weleens zien. Reuze interessant al dat speelgoed! Ook de kinderen van groep Dordtse kil vonden het spannend, want wie zullen er allemaal komen lunchen? Misschien wel een broertje of zusje? Voordat de kinderen weer teuggingen naar het Zwanejong werd er nog even gespeeld op het voorplein. Er werd geschommeld en op het grote schip geklommen. Tot de volgende keer! Dan gaan we eens een kijkje nemen bij ons vaarwater, voetbalveld en knutselkeet.

Spetterende playbackshow in de Keet

Playbackshow woensdag 14 januari 2015

Het was afgelopen woensdag een grote feest in de Keet. Er waren leuke en mooie optredens van Esmee en Rick (met zwaaiende vlaggen), Daphne (mega mandy), Rick ( wiggle), Tessa en Fleur ( Olaf) en Senna en Daphne zongen zonder muzikale begeleiding heel knap; “ in onze achtertuin staat een hele hoge boom”.
Verder deden we natuurlijk de Limbo dans en de stopdans , die gewonnen werd door Tessa. Ter afsluiting zongen we luidkeels met zijn allen “ Happy” van Pharrell Williams.
De muziek werd vanavond verzorgd door 2 kanjers; de DJ’s Britt en Joey. De Kantine en de catering was in deskundige handen van Esmee en Rick.

 • disco 2015 059

  disco 2015 031
  disco 2015 022
  disco 2015 012

Sint kon ‘aan de bak’ op De Singel

Op binnenvaartkrant.nl verscheen het volgende artikel:

Op 4 december bezochten Sinterklaas en twee Zwarte Pieten Internaat de Singel in Dordrecht. Hij kon meteen ‘aan de bak’ want alle kinderen hadden meegedaan aan een wedstrijd cupcakes bakken en de Sint moest de prijsuitreiking verzorgen.

Op het plein voor het internaat stond een supergroot speelkussen in de vorm van een cupcake; dus het was meteen duidelijk voor de Sint en Pieten. Ze kregen een warm welkom door de schipperskinderen en de kinderen van de opvang; er stonden warme chocolademelk en een cupcake op hen te wachten en de kinderen zongen hun kelen schor.

De Sint werd vervolgens naar de groepen gebracht, maar de Pieten waren erg ondeugend bezig: zij gingen het kantoor van de directeur in en wilden directeurtje spelen. Achter de computer en geld uitgeven…gelukkig riep de Sint hen tot de orde en lieten ze die taak voor gezien.

Op alle groepen was het supergezellig; er werden surprises uitgepakt, frietjes gebakken en er werd vooral…heeeel veeeel gelachen.
Vanaf deze plaats bedanken wij Sint en Pieten voor een hele gezellige dag! En we gaan erg ons best doen zo braaf mogelijk te zijn zodat ze volgend jaar weer terug willen komen. Echter… beloven doen we niets.

 

 • Sint_Singel_1

  Sint_Singel_2

Dekatel 2014

Hoeveel zin ik ook in vandaag heb, zo vroeg op doet toch altijd even zeer.

Het zonnetje is nog maar net opgekomen of we kruipen al in de bus.

Al is het natuurlijk even wachten op die… en die… en uhhh die…,

Maar uiteindelijk vertrekken we en de sfeer zit er gelijk goed in.

Vanuit het hele land zijn we van de Singel onderweg naar Arnhem.

Want daar wordt het jaarlijkse Dekatel voetbal toernooi gehouden.

De grote beker gaat vol trots mee in de bus op weg naar Dekatel!. Er is een plaatje opgedaan en hij is opgepoetst.

Het is de bedoeling dat die beker weer mee terug gaat en dus gaan we ervoor.

Aangekomen in Arhnem is het snel omkleden en wordt de tactiek doorgesproken.

We hebben 5 teams met ieder team een eigen verhaal:

 • Het gemengde team van de onderbouw heeft hard getraind en ziet zeker kansen.Op de vaste plek in de goal staat Guido die heel goed kan keepen. Alleen de ballen waar echt geen houden aan is, gaan erdoor.
 • Dit leidt tot een prachtig resultaat: de derde plaats.
 • De bal wordt over het hele veld met elkaar gespeeld. Waar de bal is, daar rennen ze met z’n allen achteraan.
 • De jongens van de bovenbouw moeten hard werken. Ze gaan er met 4 spelers en 1 keeper helemaal voor, maar dat houdt in geen reserve.Er wordt heel mooi voetbal gespeeld, en er waren zeker veel kansen. Omdat er zoveel meiden van ons waren, moesten de meiden ook onderling tegen elkaar spelen. En dit ging zeker gelijk op. Waar het ene team won, verloren de anderen en weer andersom. Dus het werd spannend. Helaas verloren ze de laatste wedstrijd waardoor ze moesten spelen tegen de meiden van BW om de 3e/4e plaats.
 • Maar dit werd gewonnen, en dus werden de meiden 3e en gingen met een beker naar huis.
 • Het eerste meidenteam was een samengesteld team. Om het team compleet te maken kwamen Kyra en Danique van internaat Julia het team versterken.
 • Maar met alleen mooi voetbal kom je er blijkbaar niet. En de jongens worden uiteindelijk 5e .
 • Als dan ook Remy nog eens tegen de muur loopt ( letterlijk) en geblesseerd raakt, wordt er snel nog iemand van een ander Singel team erbij gehaald om in te vallen.
 • De meiden van BW waren ons kreupele team, maar ze stonden/ zaten er wel.In het spel was zeker niet te zien dat er een aantal gammel waren. Er werd heel goed en heel fanatiek gespeeld.
 • De meiden van BW moesten om de 3e / 4e plaats spelen tegen hun buurmeisjes van groep V. Helaas verloren ze dit en stapten (zuur) net naast het podium.
 • Ilona in rolstoel ( hoofd kreupele) coachte dit team. Anderen hadden wat blessures of waren zelfs net geopereerd ( ik zal geen namen noemen, maar oh oh Kirsten, je mocht eigenlijk niet spelen).
 • De meiden van groep O en groep V zaten samen in een poule.Wat een kans om eindelijk geen eeuwige tweede meer te zijn.Wat een acties! Met zeker hele mooie reddingen van de keeper Danielle.Wat een feest en wat een vreugde!
 • En met een mooie beker gingen ze naar huis.
 • Maar er wordt gescoord door de meiden van O en dus .. GEWONNEN.
 • Als bij een echte eredivisie wedstrijd kwamen de meiden oplopen en de strijd kon beginnen.
 • Dat was best een felle wedstrijd en zussen speelden tegen elkaar. De meiden van O wonnen en mochten de finale spelen !!

Helaas en met veel pijn in ons hart ging de grote wisselbeker naar prinses Margriet.

Maar volgend jaar staat hij zeker weer bij ons op de kast

Wat een dag. Wat een goede sfeer en wat een enthousiasme.

Iedereen heeft zo z’n best gedaan en ging er helemaal voor.

Aan het eind van de dag ging iedereen weer naar boord of huis.

Met een lege bus terug naar het internaat, maar wel een bus gevuld met bekers ( en een hoop naar zweet stinkende voetbal kleren).

U bent van harte welkom om de bekers te komen bewonderen en de uitgebreide verhalen te horen.

Ik wil nog even alle kanjers benoemen en hun hartelijk bedanken voor al hun inzet.

En volgend jaar zeker weer ! Ik heb er al zin in.

Yvonne Peer

 

 

Teams Dekatel toernooi

Gemengd 6 t/m 10 (De Singel- poule 2)

Bastiaan Both
Rick v.d.Wijgaart
Robert Visser
Guido Ooms
Arminas van Dijke
Britt de Korte
Sofia Hartmans

Coach: Esther

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jongens 10 t/m 14 (De Singel-poule 4)

Lennert Koppelaars
Jeffrey Hazewindus
Remi Stam
Rene Visser
Mike v.d Wijgaart

Coach: Erik Ruijtenberg

 Meiden 10 t/m 14 (Singel 3 poule 6)

Yasmina Meinen
Miranda Ooms
Fleur Buitink
Kyra Ooms
Danique Verburg
Danielle Both

Coach: Linda Noordwijk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Meiden 14 t/m18 (Singel 1 poule 6)

Romy Koppelaars
Anouk Buitink
Danielle Ooms
Yvette Dragt
Selina Meinen
Aliana Bruisma
Femke Vogel

Coach: Stefan van Vliet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meiden 14 t/m 18 (Singel 2 poule 5)

Anna de Haas
Denise Koppelaars
Lorena Dijkema
Kirsten Egas
Stephanie
Nadine van Vliet
Willeke Ruijtenberg

Coach: Ilona Meinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Modeshow met Topmodellen

 • IMG_5909

  IMG_5925
  IMG_5940
  IMG_5952

Vanmiddag organiseerde juf Door een Modeshow in de Keet. Op het internaat hebben we 2 kamers vol hangen met toneelkleding, dus eerst werd er voor iedereen een mooi pakje uitgekozen.

De DJ met zijn team verzorgden de muziek. Er was een echte presentator, een jury,  er waren zelfs 2 bodyguards en een fotograaf.

De modellen mochten 3 keer over de catwalk paraderen. Na afloop kon er nog gedanst worden en juf Door had natuurlijk voor iedereen wat lekkers!

 

Zomerfeest op de Singel

Afgelopen vrijdag was er feest op de Singel voor kinderen, ouders en personeel. Het voorplein was omgetoverd in een feestplein. Een springkussen voor de kinderen, spelletjes, een schminktafel. Kraampjes waar je leuke zelf gemaakte dingetjes kon kopen. Sip en Dip kwamen op bezoek en een vreemde meneer met hele lange benen.
Er werd gezellig muziek gedraaid, er kon gedanst worden, er waren verschillende acts en er stond een karaokescherm.
De BBQ werd aangestoken, lekker salades werden neergezet, een drankje, een ijsje, het was heerlijk.
Een geslaagd feest en een prima afsluiting van dit schooljaar!

 • 30-06-2014100627_p18rm05l3q1c3p1g7trajrfa2l6

  30-06-2014100627_p18rm05l3q1fn3m8q1ubj1t4i17ha2
  30-06-2014100627_p18rm05l3q5iu14kvj671eoi15c51
  30-06-2014100627_p18rm05l3q6a91944p5f17g817jl8
 • 30-06-2014100627_p18rm05l3q68jupm18n3ij4o5k9
  30-06-2014100627_p18rm05l3q1814171eh05po3174k4
  30-06-2014100627_p18rm05l3qro11s4v600151u1urd3
  30-06-2014100627_p18rm05l3qtds1trs1pr4tjd1jid7
 • 30-06-2014100627_p18rm05l3qu2h18emol81ffe1t3cb
  30-06-2014100627_p18rm05l3qu8utidgn0j0h1tvf5
  30-06-2014100627_p18rm05l3qubv1psu1hqn1tvt1fjha
  30-06-2014100627_p18rm05l3r1agt1p2n6svhl1kqjf
 • 30-06-2014100627_p18rm05l3r1f9s1ae31p9o12p114ije
  30-06-2014100627_p18rm05l3r1njt1usn17h5g4t12k0i
  30-06-2014100627_p18rm05l3r1pkuv2ph8h1ocenh1l
  30-06-2014100627_p18rm05l3r4at1bd41pvdpa1t9bg
 • 30-06-2014100627_p18rm05l3rmbdfu81ael1qfrnguk
  30-06-2014100627_p18rm05l3roctto9rf31a5e6eij
  30-06-2014100627_p18rm05l3rp2mb1t1dj319cp2oh
  30-06-2014100627_p18rm05l3rpv22761tug1o82u7td
 • 30-06-2014100627_p18rm05l3rq08jci1mu9rjr8pc

De Singel loopt de avond4daagse

Vorig week heeft de Singel wederom de avond4daagse gelopen, zelfs de allerjongsten! Goed gedaan hoor! Kinderen, groepsleiding, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s verschenen aan de start. Het weer was super. En de kids waren apentrots met hun welverdiende medaille.

 • 16-06-2014100607_p18qhsdh1a1ho8bsk1urb18oo51d4

  16-06-2014100607_p18qhsdh1a2hpdaa1cld1a801qrj1
  16-06-2014100607_p18qhsdh1ad481ine1bh117o41fir2
 • 16-06-2014100607_p18qhsdh1akdgcqc1qql1s9u50p3
  16-06-2014100607_p18qhsdh1avbo11t71eq8v1p1onm5