De kookworkshop van Pieter

Koken met Pieter

Mij werd gevraagd een stukje te schrijven over de kookworkshop op BW. De jongeren vinden kookworkshop niet zo’n leuke benaming en dat begrijp ik.   Ik hoef ze niet meer te ‘ leren’  koken, want dat kunnen ze al. Wat ik wel doe is ‘ samen’ met ze koken, adviseren m.b.t . de hoeveelheden, een boodschappenbriefje maken en samen de recepten opstellen en het uitwerken van een receptuur. Daarbij geef ik tips en trucs en probeer ze zoveel mogelijk aan de verse producten te krijgen. Dit is gezond, goedkoper en lekkerder!

Ik kan niets anders zeggen, dan dat het altijd gezellig is en de jongeren heel goed hun best doen. We hebben al aardig wat maaltijden gemaakt en opgepeuzeld. De recepten worden bewaard in een mapje wat op BW ligt.

Maar wat hebben we zo al gemaakt?

-Bietensalade – Spaghetti met balletjes gehakt en zelfgemaakte saus – Wraps met kip en verse groenten – Zeeuwse komkommersalade – Gebakken aardappelen met zelfgemaakte kipschnitzel – Pilaf met rijst en doperwtjes – Pannenkoeken met spek, kaas en naturel hierbij natuurlijk ook verschillende toetjes: – warme custard pudding – Ijs – Vla – Gebakken appelroosjes

En het mooie is, iedereen doet mee! Er worden boodschappen gedaan, er wordt gesneden, gekneed, gekookt, gebraden, gegeten en opgeruimd. en iedere week kijken we wat zo’n maaltijd p.p. kost.

We zijn gewoon goed bezig!

Een culinaire groet van

Yvette Dragt Wendy Wolters Annemieke Veldman Danielle Ooms Marina Oudakker Kirsten Egas Pieter de Jonge

koken met pieter 2 foto 1 koken met Pieter