Eemshaven

Welkom bij groep Eemshaven!

 

Op deze pagina vindt u wat algemene informatie en enkele interessante weetjes over onze supergezellige groep. Op groep Eemshaven, afgekort groep E, verblijven momenteel negen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar oud. Er zitten drie jongens en zes meiden op de groep. Groep Eemshaven is de startgroep van De Singel. Dit betekent dat wanneer een kind voor het eerst op het internaat komt, hij of zij doordeweeks gaat wonen op groep Eemshaven.

 

De groepsleiding bestaat uit drie pedagogisch medewerkers; Janny, Laura en Wiljo. Daarnaast hebben we tot nu toe ieder jaar één of meerdere stagiaires gehad, die hier dan de nodige ervaring op kunnen doen.  Dit jaar is Nikki onze stagiaire.

 

Onze groep bevindt zich in het mooie Singelpand. We hebben een gezellige gezamenlijke woonkamer en slaapkamers die over twee verdiepingen verdeeld zijn. Eén van deze kamers is, ten behoeve van de wacht, in gebruik door de groepsleiding. De overige kamers zijn voor de kinderen. Zij hebben allemaal een eigen slaapkamer met wasbakje en daarnaast is er op elke verdieping een badkamer aanwezig. De woonkamer is gezellig ingericht met een eethoek, een keuken en twee knusse zithoeken. De keken wordt gebruikt voor het bakken van bijvoorbeeld een eitje en pannenkoeken, het maken van cupcakes of appeltaart en voor het zetten van thee en koffie.

 

Er is veel speelruimte op onze groep, zowel binnen als buiten. Verder heeft onze groepsruimte openslaande deuren naar het terras en de tuin, welke aan het grotere buitenterrein grenzen. Hier zijn onder andere de Keet en het voetbalveld te vinden. De kinderen kunnen zich dus zowel binnen als buiten uitstekend vermaken!

 

Onze warme maaltijden worden allemaal bereid in de grote keuken van het internaat. De kinderen van elke groep mogen eens in de vier weken een weekmenu samenstellen, wat ze erg leuk vinden om te doen! op woensdag is het tosti-middag en op vrijdag maakt de groepsleiding zelf wat lekkers voor tussen de middag. Ook fabriceren een aantal enthousiaste koks op de groep wel eens een heerlijke maaltijd.

 

We besteden elke dag zeker een half uur aandacht aan het huiswerk met de kinderen. Maar uiteraard hebben we ook tijd over om ’s avonds, bijvoorbeeld bij een verjaardag, met z’n allen naar een leuke film te kijken met chips en limonade.

 

 

Wat doen we zoal heel de dag?

’s Morgens om 7.00 uur worden we gewekt door de leiding. Om 7.30 uur ontbijten we met elkaar op de groep en om 8:15 uur loopt de leiding met de kinderen naar de basisschool ‘De Horizon’.

 

’s Middags om 12.00 uur worden de ‘Horizonkids’ weer gehaald en lunchen wij op de groep. Dat is even snel een klapboterham, want om 13.00 uur beginnen de lessen van de basisschool weer.

 

Maar ’s middags om 15.00 uur is de schooltijd voorbij en is er een heerlijk stuk fruit geschild en staat er drinken en een snoepje klaar. Dan is het spelen geblazen: dit kan op de groep, buiten in het ‘vaarwater’ of in De Keet.

 

Om 16.30 uur is het tijd om huiswerk te maken. Om 17.00 uur kan de warme maaltijd gehaald worden, die de kok  heeft bereid in de ‘grote’ keuken van het internaat. Na het eten lezen we een stukje uit de kinderbijbel en eindigen we met een dankgebed. Om toerbeurt hebben de kids met de leiding corvee en is er nog even tijd om lekker te spelen.

 

Om 18.30 uur is het douchetijd voor de jongsten die om 19.00 uur met de leiding op een van de slaapkamers naar een spannend of leuk verhaaltje gaan luisteren en de dag beëindigen met een liedje of een kringgebedje.

 

Variërend van leeftijd gaan de kinderen op verschillende tijden naar bed en hebben de ouderen één keer per week een uitkijk avond (je mag dan langer opblijven).

 

Maar buiten deze vaste rituelen doen we natuurlijk nog veel meer op groep Eemshaven!
We hebben één keer per jaar een superleuk groepskamp, we gaan de stad in om zakgeld te besteden en we hebben regelmatig een gezellig groepsuitje. Daarnaast vieren we de verjaardagen van de kinderen en de leiding. Verder vieren we Pasen met een heus Paasontbijt, Kerst met een kerstviering en een kerstdiner en natuurlijk komt Sinterklaas ieder jaar persoonlijk langs op de groep. En dan is het nog niet op, want er wordt geskeelerd, gevoetbald, geschommeld, er worden hutten gebouwd, er wordt gevaren met zelfgemaakte schepen in het ‘vaarwater’, die in onderhoud gaan in De Keet, waar de kids heerlijk hun schip kunnen schuren, verven, enzovoorts. Kortom: teveel om op te noemen!

 

Buiten alle leuke dingen hebben we als leiding ook oog voor de traantjes van heimwee, de kapotte knieën en bulten en voeden wij samen met de ouders de kinderen op. Wat als gevolg heeft dat er nauw contact is tussen de ouders en de groepsleiding. Eén keer in de twee weken houden we een teamvergadering, waarin de kinderen afzonderlijk of in groepsverband worden besproken.

 

Wij willen als leiding dat zowel de kinderen als de ouders zich prettig, veilig en geborgen voelen op groep Eemshaven. Kijk gerust eens naar de foto’s of loop eens binnen, de koffie en thee staan klaar!

Tot snel!

 

Met hartelijke groet,

 

Team groep Eemshaven

 

  • GroepEemshaven2019 12

    GroepEemshaven2019 10
    GroepEemshaven2019 9
    GroepEemshaven2019 8
  • GroepEemshaven2019 7
    GroepEemshaven2019 11