Eemshaven

Welkom bij groep Eemshaven!

 

Op deze pagina vindt u wat algemene informatie en enkele interessante weetjes over onze supergezellige groep. Op groep Eemshaven, afgekort groep E, verblijven momenteel tien kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar oud. Er zitten vier jongens en zes meiden op de groep. Dit jaar zijn Thijs, Brian en Elize van de groep De Dordtse Kil naar onze groep ingestroomd. Daarnaast hebben we Iris als nieuwe bewoner mogen verwelkomen op onze groep.

De groepsleiding bestaat uit door twee groepsleidsters en een groepsleider. Daarnaast hebben we tot nu toeeemshavengroepsfoto5 ieder jaar één of meerdere stagiaires gehad, die hier dan de nodige ervaring op kunnen doen.  Dit jaar is Maurits onze stagiair.

 

Groep Eemshaven bevindt zich in het mooie Singelpand. De groep heeft een gezellige gezamenlijke woonkamer en slaapkamers die over twee verdiepingen verdeeld zijn. Eén van deze kamers is, ten behoeve van de wacht, in gebruik door de groepsleiding. De overige kamers zijn voor de kinderen. Allemaal hebben zij hun eigen slaapkamer met een wasbakje en daarnaast is er op elke verdieping een badkamer aanwezig.

De woonkamer is gezellig ingericht met een eethoek, een keuken en twee knusse zithoeken. De keuken wordt gebruikt voor het bakken van bijvoorbeeld een eitje en pannenkoeken, het maken van cupcakes of appeltaart en voor het zetten van thee en koffie.

Onze groep beschikt over veel speelruimte, zowel binnen als buiten. Verder heeft onze groepsruimte openslaande deuren naar het terras en de tuin, welke aan het grotere buitenterrein grenzen. Hier zijn onder andere de Keet en het voetbalveld te vinden. De kinderen kunnen zich dus zowel binnen als buiten uitstekend vermaken.

 

eemshavengroepsfoto2

Verder hebben we een fikse flatscreen en twee computers, maar door de gezelligheid op de groep staan deze niet al te vaak aan en mogen de kinderen er ook pas na half 4 gebruik van maken. Eerst lekker (samen) spelen dus! Voor huiswerk mag er natuurlijk wel altijd gebruik gemaakt worden van de computer.

 

Onze warme maaltijden worden allemaal bereid in de grote keuken van het internaat. De kinderen van elke groep mogen eens in de vier weken een weekmenu samenstellen, wat ze erg leuk vinden om te doen! Op woensdag is het tosti-middag en op vrijdag maakt de groepsleiding zelf wat lekkers voor tussen de middag. Ook fabriceren een aantal enthousiaste koks op de groep wel eens een heerlijke maaltijd.

 

De kinderen zijn overdag meestal op het voetbalveld te vinden. Ook knutselen en rommelen ze vaak in de Keet, op de groep en in hun slaapkamers. Er zijn diverse boeken en strips aanwezig op de groep, dus er kan ook volop gelezen worden.

 

De meeste kinderen van de huidige groep Eemshaven zitten ook op een sportclub. Tessa, Fleur, Marina en Julia gaan naar Streetdance, er wordt gevoetbald door Lars en Fleur, Daphne zit op paardrijden en Youri zit op judo.

We besteden elke dag zeker een half uur aandacht aan het huiswerk met de kinderen. Maar uiteraard hebben we ook tijd over om ’s avonds, bijvoorbeeld bij een verjaardag, met z’n allen naar een leuke film te kijken met chips en limonade.

 

Loop gerust eens een keer binnen om onze groep te bewonderen, de koffie en thee staan klaar!

 

  • eemshavengroepsfoto8

    eemshavengroepsfoto7
    eemshavengroepsfoto6
    eemshavengroepsfoto4