De Dordtse Kil

Wie zijn wij?

We stellen aan u voor: Cynthia, Angela, Randy, Gwen, Asli, Henk-Jan, Lotte, juf Janny, juf Marielle, meneer Wiljo en onze stagiaires juf Tess en juf Mandy. Deze zeven kinderen, in de leeftijd van 5½ tot en met 8 jaar, vormen samen met de  leidingsmedewerkers groep D: De Dordtse Kil.

 

De Dordtse Kil is een gezellige en leuke groep op de tweede etage van het hoofdgebouw. We hebben een gezellige groepsruimte met een zit-/televisiehoek, een legotafel, een kleurtafel, een verkleedkist, een computerhoek, een boekenkast en een kast vol met spelletjes!
We eten aan een lange tafel die in de keuken staat. Slapen doen we alleen of met z’n tweeën in kamers die grenzen aan de gang naar de groep. In de slaapkamer heeft ieder kind, buiten zijn eigen bed, een bureau, een kledingkast en een eigen wastafel. Op de groep zijn drie douches en op de begane grond in het hoofdgebouw hebben we een ligbad.

 

De Dordtse Kil is in principe de startgroep van het internaat. Dit betekent dat wanneer een kind voor het eerst op het internaat komt, hij of zij doordeweeks gaat wonen op De Dordtse Kil. Voordat het zover is zijn ouders en kind middels briefcontact al benaderd door de groepsleiding en heeft het kind al mogen logeren op de groep.

 

Wat doen we zoal heel de dag?

’s Morgens om 7.00 uur worden we gewekt door de leiding. Om 7.30 uur ontbijten we met elkaar op de groep en om 8:15 uur loopt de leiding met de kinderen naar de basisschool ‘De Horizon’.

 

’s Middags om 12.00 uur worden de ‘Horizonkids’ weer gehaald en lunchen wij op de groep. Dat is even snel een klapboterham, want om 13.00 uur beginnen de lessen van de basisschool weer.

 

Maar ’s middags om 15.00 uur is de schooltijd voorbij en is er een heerlijk stuk fruit geschild en staat er drinken en een snoepje klaar. Dan is het spelen geblazen: dit kan op de groep, buiten in het ‘vaarwater’ of in De Keet.

 

Om 16.30 uur is het tijd om huiswerk te maken. Om 17.00 uur kan de warme maaltijd gehaald worden, die de kok  heeft bereid in de ‘grote’ keuken van het internaat. Na het eten lezen we een stukje uit de kinderbijbel en eindigen we met een dankgebed. Om toerbeurt hebben de kids met de leiding corvee en is er nog even tijd om lekker te spelen.

 

Om 18.30 uur is het douchetijd voor de jongsten die om 19.00 uur met de leiding op een van de slaapkamers naar een spannend of leuk verhaaltje gaan luisteren en de dag beëindigen met een liedje of een kringgebedje.

Variërend van leeftijd gaan de kinderen op verschillende tijden naar bed en hebben de ouderen één keer per week een uitkijk avond (je mag dan langer opblijven).

 

Maar buiten deze vaste rituelen doen we natuurlijk nog veel meer op De Dordtse Kil!
We hebben één keer per jaar een superleuk groepskamp, we gaan de stad in om zakgeld te besteden en we hebben regelmatig een gezellig groepsuitje. Daarnaast vieren we de verjaardagen van de kinderen en de leiding. Verder vieren we Pasen met een heus Paasontbijt, Kerst met een kerstviering en een kerstdiner en natuurlijk komt Sinterklaas ieder jaar persoonlijk langs op de groep. En dan is het nog niet op, want er wordt geskeelerd, gevoetbald, geschommeld, er worden hutten gebouwd, er wordt gevaren met zelfgemaakte schepen in het ‘vaarwater’, die in onderhoud gaan in De Keet, waar de kids heerlijk hun schip kunnen schuren, verven, enzovoorts. Kortom: teveel om op te noemen!

 

Buiten alle leuke dingen hebben we als leiding ook oog voor de traantjes van heimwee, de kapotte knieën en bulten en voeden wij samen met de ouders de kinderen op. Wat als gevolg heeft dat er nauw contact is tussen de ouders en de groepsleiding. Eén keer in de twee weken houden we een teamvergadering, waarin de kinderen afzonderlijk of in groepsverband worden besproken.

 

Wij willen als leiding dat zowel de kinderen als de ouders zich prettig, veilig en geborgen voelen op de groep van De Dordtse Kil. Kijk gerust eens naar de foto’s of loop eens binnen!

 

Tot snel!

Met hartelijke groet,

Team De Dordtse Kil

 

  • 20150901_105419

    20150901_105445
    20150901_105436
    20150901_105314