Creatief en actief ‘Aan de slag’ in de recreatiekeet!

Ook in 2018 valt er weer van alles te beleven in de recreatiekeet, ook wel bekend als ‘de Keet’. Drie middagen per week organiseert recreatieleidster Dorothea hier allerlei activiteiten voor de kinderen van het schippersinternaat en de BSO van Prokino De Singel. Ieder schooljaar staat er een ander thema centraal in de Keet en dit jaar is dat ‘Aan de slag!’.

 

Zo zijn de kinderen tijdens de eerste schoolweek van het jaar aan de slag gegaan met blik. Er zijn deze week onder andere snoepblikken en spaarpotten van koffieblikken gemaakt en de kinderen hebben poppetjes geknutseld van ijzerdraad, blikken en dopjes. De leukste activiteit van deze week vonden de kinderen het maken van een eigen kaars in blik. Hiervoor zijn er allerlei kleuren kaarsen gemixt om zo vervolgens weer een nieuwe kaars te smelten.

 

Tijdens de tweede week zijn de kinderen aan de slag gegaan met gezond en lekker fit zijn. Juf Dorothea heeft aan de hand van een spel samen met de kinderen gekeken wat er nu echt gezond is. Daarnaast hebben de kinderen geleerd wat er precies aan suiker in producten zit die ze vaak eten of drinken. Dit is ook aan de hand van een spel gedaan; de kinderen mochten raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde producten zat, dat leverde soms best verbaasde reacties op! Ook is er deze week nog een echte fittest gedaan!

 

Verder zijn de kinderen in de Keet nog aan de slag gegaan met smaak. Bijvoorbeeld door middel van proefspelletjes, waarbij de kinderen geblinddoekt mochten raden wat ze op hun lepeltje kregen. Dat vonden de kinderen een hele leuke activiteit en ook hebben veel kinderen wat nieuwe smaken geprobeerd. Heel veel kinderen hadden bijvoorbeeld nog nooit augurk geproefd! Verder is er deze week nog een wedstrijd ‘kunst van fruit en groente maken’ georganiseerd. Ieder kind mocht van fruit en groente een eigen creatie maken, dat leverde creatieve kunstwerkjes op!

 

Andere materialen waar de kinderen in de Keet mee aan de slag zijn gegaan zijn tegeltjes in allerlei kleuren en maten. Hier mochten de kinderen een spreuk op schrijven, deze mooi verven of bijvoorbeeld een kistje mozaïeken.

 

Ook de komende weken gaan we weer met allerlei thema’s en materialen aan de slag in de Keet. We kijken er weer naar uit!

 

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tegels4b
    Tegels2b
    Tegels2
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA