Catechisatiegroep gaat aan de slag rondom het thema ‘de ander’

Ook dit jaar zijn de jongeren van de catechisatie, onder leiding van Dorothea, weer bij elkaar gekomen. Dorothea deelt graag een verslagje van de activiteiten van de groep met jullie:

 

Kattenbak? Uh, wat bedoel je? De catechisatie natuurlijk! Ook dit schooljaar zijn we met een groep tieners aan de slag gegaan. Deze keer is het thema ‘de ander’. Als eerste activiteit is iedereen aan de slag gegaan met het maken van een mooi schema van zichzelf waarop het antwoord op de vraag ‘Door wie of wat word jij gevormd?’ te vinden was. Zijn dat bijvoorbeeld de ouders, school of bijvoorbeeld het internaat? Allemaal vragen waar de tieners in alle rust over na konden denken en hun schema aan de hand van kleurtjes konden invullen. Vervolgens zijn we heirover met elkaar in gesprek gegaan. Het leuke was dat er heel verschillende ideeën bestonden over bijvoorbeeld de rol van ouders en het internaat. Het was erg leuk om zo met de jongeren in gesprek te gaan en eerlijk te horen door wie of wat ze het meest gevormd worden op dit moment!

Nu met de kerst voor de deur, willen we graag ook wat voor de ander doen. De tieners kwamen met het idee om iets leuks te maken voor de ouderen en het dan persoonlijk te gaan brengen. We hebben van een wijnglas een mooi winters/kersttafereel gemaakt met een kaarsje erop. Dit idee was ook passend bij het thema vanuit de godsdienstige commissie ‘licht voor jou!’. Al met al zijn er en hoop creatievelingen onder de tieners! De mooiste knutselwerken zijn gemaakt voor de oudere buren naast ons. Geweldig toch om iets te maken en te doen voor een ander?! Daar wordt iedereen blij van!

 

Groetjes van Dorothea  en de catechisatiegroep