Bezinningsdienst 2018: Je mag er zijn!

Je mag er zijn! Dit was het thema van de bezinningsdienst van dit jaar. Zondagavond 24 juni om 19.00 uur was iedereen van harte welkom in het Kraaienest. De zaal was goed gevuld en iedereen werd wel op een heel bijzondere manier welkom geheten, de kinderen zongen het lied “welkom, welkom allemaal..” en blij liepen ze in een rijtje de zaal door omdat lied aan iedereen toe te zingen.

 

Na een korte toespraak van Karin werden we meteen weer verblijd door het prachtige zingen van het koor en daarbij ook nog eens mooie plaatjes op de beamer. Dus nu klonk het als een goed gevuld koor en Yvonne, de dirigente, deed ook erg enthousiast mee! Vervolgens las Yvonne een verhaal over de parel voor, met daarbij ook plaatjes. Tijdens de bezinningsdienst stonden niet alleen de kinderen van het koor paraat, ook Irene en Esmee hebben een stukje voorgelezen uit de Bijbel en Rick heeft een gedicht voorgedragen wat weer past bij het thema.

 

De tieners van ‘de kattenbak’ waren ook weer van de partij, zij hadden ieder hun rol. De één legde z’n focus op geld, de ander op sport en weer een ander op muziek. De strekking van deze sketch was, waar ligt je focus? Bij Hem? En zo ja, dan raakt je energie nooit op, want God is een oplaadpunt! Aan de hand van een groot stopcontact werd dit tevens uitgebeeld.

 

Esmeralda, de spreekster van deze avond, ging uitgebreid op het thema ‘Je mag er zijn’ in met vragen als “Wat is nou een parel?” en “Hoe ontstaat een parel?”. De kinderen stelden ook weer vragen aan Esmeralda. Al met al mochten we allemaal met een mooie boodschap naar huis of naar boord gaan; “Je bent een parel in Gods hand! Hij heeft jou op het ook, je mag er zijn, weet je het niet meer, pak dan je gekregen spiegeltje en kijk hierin. Je mag er echt zijn!”

 

  • Bezinningsdienst1b

    Bezinningsdienst4b
    Bezinningsdienst5