Internaat De Singel – Uw kind op de juiste plek!

Welkom bij De Singel!

 

Bij ons wonen kinderen van wie de ouders werkzaam zijn in de binnenvaart. Al ruim 70 jaar bieden we schipperskinderen een tweede thuis aan en daar zijn we trots op.

 

De kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar verblijven in het internaat omdat zij leerplichtig zijn. Naast huisvesting bieden wij opvoeding, begeleiding en recreatie aan de kinderen. Onze betrokken, ervaren medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich bij De Singel helemaal thuis kunnen voelen, zich kunnen ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn.

 

 

Onze groepen zijn gehuisvest in sfeervolle herenhuizen en door onze kleinschalige opzet kunnen wij ieder kind de persoonlijke aandacht en zorg bieden waar hij of zij behoefte aan heeft. Hierbij hechten wij waarde aan onze christelijke identiteit en natuurlijk ook aan nauw en goed contact met de ouders. Zeker als er een nieuw kind bij De Singel komt, kunnen we hem of haar in deze fase goed begeleiden en ondersteunen.

 

 

De Singel heeft een verrassend groot speelterrein met onder andere speeltoestellen, een vaarwater en een voetbalveld. Met al onze faciliteiten, de centrale ligging in de stad en vlakbij het station hebben de kinderen hier alle mogelijkheden om te wonen en onderwijs te volgen binnen het brede aanbod van Dordrecht en omstreken.

 

Middels onze website willen wij u een eerste indruk geven van ons internaat, hoe en waar de kinderen wonen en wat wij verder allemaal kunnen bieden. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvende rondleiding.

 

Internaat De Singel is sinds juni 2013 officieel gecertificeerd voor ISO Health Care.

 

  • 30-06-2014100627_p18rm05l3r1f9s1ae31p9o12p114ije

    IMG_5649
    IMG_5838
    03-06-2013040600_p17sn1vs2to8n1ob51epavqgqgb1

De Singel is een onderdeel van Stichting Meander